Kasze w roślinnej kuchni regionalnej

Okładka książki Kasze w roślinnej kuchni regionalnej
Paweł Ochman Wydawnictwo: Marginesy kulinaria, przepisy kulinarne
320 str. 5 godz. 20 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Marginesy
Data wydania:
2022-01-26
Data 1. wyd. pol.:
2022-01-26
Liczba stron:
320
Czas czytania
5 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788367022651
Średnia ocen

                8,3 8,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,3 / 10
7 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
791
479

Na półkach: ,

Jeśli lubicie gotować, inspirować się nowymi przepisami czy poznać zastosowanie znanych Wam produktów w nowych aranżacjach smakowych, polecam tym co lubią kasze ale i nie tylko książkę Pawła Ochmana „Kasze w roślinnej kuchni regionalnej”. Autor prowadzi również blog @weganon gdzie dzieli się również przepisami i różnymi ciekawostkami ze świata kuchni roślinnej.

Wydanie książki przez @wydawnictwo_marginesy zasługuje na uwagę. Poręczny format, kolorowe zdjęcia na każdej stronie, łatwe i przejrzyste przepisy z podstawowym produktów które mamy w każdym sklepie, kuchni. Początek autor poświecił na wstęp, historie i tradycje oraz na przybliżenie nam rodzaju kasz i tak autor pogrupował w książce przepisy wg rodzaju kasz. Mamy przepisy z kaszą jaglaną (np. kotlety jaglano- ziemniaczane pycha), z kaszą manną ( m.in kluski leniwe z manny, pyzy z kaszą manną), kaszę gryczaną ( m.in kulebiak z kaszą, kapustą i ziemniakami czy pasta kaszą, fasolą i czosnkiem), kaszę jęczmienną (np. krem czekoladowy, pierogi z tartymi ziemniakami i kaszą perłową), kaszę kukurydzianą (m.in placki z kaszy kukurydzianej i tofu czy kluski kukurydziane)

Jeśli chcielibyście poeksperymentować, zaprzyjaźnić się z kaszami, poznać przepisy na kresowe pymchy, pierogi biłogarskie, podkarpackie huski, na makowiec z kaszą manną czy na słynną zupę łódzką fifkę znajdziecie to w tej książce oraz wiele innych ciekawych przepisów.

Czy słyszeliście o izbickich golasach czy szydłowieckich kaloszach ?

Świetna i bardzo smaczna była to przygoda kulinarna. A przepisy już wykorzystuje w mojej kuchni. Polecam!

Jeśli lubicie gotować, inspirować się nowymi przepisami czy poznać zastosowanie znanych Wam produktów w nowych aranżacjach smakowych, polecam tym co lubią kasze ale i nie tylko książkę Pawła Ochmana „Kasze w roślinnej kuchni regionalnej”. Autor prowadzi również blog @weganon gdzie dzieli się również przepisami i różnymi ciekawostkami ze świata kuchni roślinnej.

Wydanie...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    37
  • Przeczytane
    8
  • Posiadam
    4
  • Kulinaria
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • 0_chcę przeczytać - papier
    1
  • Książki kucharskie
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • A_do kupienia (papier)
    1
  • [Stan:] Posiadam
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kasze w roślinnej kuchni regionalnej


Podobne książki

Przeczytaj także