Dokąd jedzie ten tramwaj?

Okładka książki Dokąd jedzie ten tramwaj? autora Janusz A. Zajdel, 8305118886
Okładka książki Dokąd jedzie ten tramwaj?
Janusz A. Zajdel Wydawnictwo: Książka i Wiedza Seria: Biblioteka Fantastyki [KiW] fantasy, science fiction
Biblioteka Fantastyki [KiW]
1988-01-01
1988-01-01

Kup Dokąd jedzie ten tramwaj? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dokąd jedzie ten tramwaj?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dokąd jedzie ten tramwaj?

Świetny zbiór opowiadań o szerokim zakresie tematów zaczynając od biblijnego stworzenia w wersji science fiction aż po los ludzkości w świecie zawładniętym przez roboty. Historie są krótkie i zwięzłe a zarazem bardzo wciągające. Przy niektórych można czuć niedosyt i żałować że są tak krótkie. Ogólnie książka jest jak najbardziej godna polecenia.

Świetne opisania, bardzo zróżnicowane, pełne ciekawych pomysłów. Szkoda, że niektóre nie są dłuższe i że narrator jest zawsze mężczyzną. Polecam!

Opinia w oparciu jedynie o 7 z 17 opowiadań
Feniks, Czwarty rodzaj równowagi, Tam i z powrotem, Nieingerencja, Woda życia, Stan spoczynku oraz Awaria (pozostałe doczytam w innym zbiorze)
Pomysły na opowiadania dobre lub świetne, niestety za krótkie żeby w pełni ucieszyć czytelnika, pozostawiając niedosyt - gdyby były rozwinięte w nieco dłuższa formę - na pewno by zyskały. Najciekawsze - woda życia, czwarty rodzaj równowagi i tam i z powrotem, najsłabsze stan spoczynku i awaria (siłą rzeczy też Nieingerencja - bo to tylko 3 strony).

Opinia w oparciu jedynie o 7 z 17 opowiadań

772 użytkowników ma tytuł Dokąd jedzie ten tramwaj? na półkach głównych
192 użytkowników ma tytuł Dokąd jedzie ten tramwaj? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dokąd jedzie ten tramwaj?

Janusz A. Zajdel
Janusz A. Zajdel
Ukończył Wydział Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego. Był pracownikiem Centralnego Laboratorium Ochrony Radiologicznej w Warszawie. Publikował poradniki i prace popularnonaukowe dotyczące bezpieczeństwa radiologicznego. Był działaczem międzynarodowego ruchu SF.

Cytaty z książki Dokąd jedzie ten tramwaj?

Janusz A. Zajdel Dokąd jedzie ten tramwaj? Zobacz więcej
Janusz A. Zajdel Dokąd jedzie ten tramwaj? Zobacz więcej