Mistrzowie fantasy

- 83-7418-070-6
- Marta Koniarek, Ewa Pawelec
- ISA
- Masters of Fantasy
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 83-7418-070-6
- Marta Koniarek, Ewa Pawelec
Najlepsi pisarze fantasy przedstawiają zbiór opowieści
dziejących się w ich ulubionych światach. Serdecznie zapraszamy do eksploracji wielu światów współczesnej fantasy, mając za przewodników całą procesję najjaśniejszych gwiazd tego gatunku. Mistrzowie Fantasy to cała lista najpopularniejszych autorów fantasy, proponujących zupełnie nowe przygody z ich ulubionych światów.
- David Weber, autor bestsellerowej serii Honor Harrington jest równocześnie mistrzem fantasy co udowadnia w swojej popularnej serii o Bahzellu, do której należy Przysięga Wietrznego Jeźdźca.
- Mercedes Lackey jest dziś wymieniana pośród najbardziej popularnych dzisiaj autorów fantasy, a jej powieści z cyklu Valdemar to bestsellery.
- Mickey Zucker Reichert jest autorem bestsellerowej serii Bifrost Guardians i Books of Barakhai.
- David Drake jest znany ze swojej bestsellerowej serii Hammer's Slammers i wspaniałej serii fantasy Lord of the Isles.
- Opowieści Andre Norton z serii Świat Czarownic fascynują czytelników już od czterech dekad.
- Opowieści o Paxenarion autorstwa Elizabeth Moon znajdują się pośród najbardziej popularnych książek fantasy.
- Alan Dean Foster stał się znany za przyczyną jego bestsellerowych powieści SF i przygodowych oraz ich ekranizacji.
- Na pokładzie znajdą się również gwiazdy takie, jak zdobywca nagród Hugo i Nebula Michael Resnick, bestsellerowy autor New York Timesa – Robert Asprin, jego współpracowniczka przy tworzeniu popularnej serii Myth – Jody Lynn Nye i inni.
To prawdziwa uczta dla wielbicieli opowieści fantasy, którą każdy szanujący się fan musi mieć.
Opinie [2]
Nie powinno się oceniać książki po okładce, ale w wypadku antologii Mistrzowie fantasy pod redakcją Billa Fawcetta i Briana Thomsena moja ocena okładki zgadza się z oceną całości. Kiczowate, nieciekawe. Nie wiem, co mnie podkusiło, by spośród wielu interesujących pozycji bibliotecznych wybrać właśnie tę, zapewne udział w tym miała biuściasta wiedźma. Normalny czytelnik...
więcejNiektóre opowiadania czyta się miło, inne mniej. Generalnie nie przepadam za zbiorami opowiadań ale ten był jednym z lepszych jakie czytałem.