Lew

Okładka książki Lew autora Conn Iggulden, 9788383380414
Okładka książki Lew
Conn Iggulden Wydawnictwo: Rebis Cykl: Złoty wiek (Conn Iggulden) (tom 1) powieść historyczna
powieść historyczna
Złoty wiek (Conn Iggulden) (tom 1)
The Lion
2024-02-13
2024-02-13
Jerzy Moderski

Kup Lew w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lew

Jeden z najlepszych pisarzy beletrystyki historycznej.

Zgodnie z definicją " beletrystyka historyczna " ma na celu, przede wszystkim:
dostarczenie rozrywki i przyjemności czytelnikowi, pozwolić oderwać się od rzeczywistości i zanurzyć w świecie wyobraźni.
Charakteryzuje się fikcyjną fabułą i postaciami, ale często opisuje również fakty i osoby historyczne.
Wszystkie te czynniki autor wypełnia, aż w nadmiarze.
Jeśli dodamy do tego pięknie napisany tekst, wartką akcję, interesujący temat...to co więcej potrzeba ?

POLECAM !!!

Jeden z najlepszych pisarzy beletrystyki historycznej.

Zgodnie z definicją " beletrystyka historyczna " ma na celu, przede wszystkim:
Wszystkie te...

To jedno z najlepszych dzieł beletrystyki osadzonej w świecie Wojen Perskich. jeżeli jesteś miłośnikiem Ateńskiej Potęgi, Spartańskiej nieugiętości i bezwzględności, Helleńskiej idei zjednoczenia to to książka dla Ciebie! Fantastyczne opisy bitew, życia politycznego i społecznego Aten, konkursów teatralnych, sylwetek postaci z demos jak i eupatrydów. Polecam każdemu kyriosowi!

Nadal jestem pod wrażeniem, to już kolejna książka tego autora i ciągle nie mam dość starożytnej Grecji, wręcz przeciwnie, chcę więcej. Bohaterowie, czy to historyczni, czy wymyśleni, są tak przedstawiani, że są wiarygodni - mają zalety, wady i każdy wykazuje indywidualny charakter, a to duży plus tej książki. Akcja czasami spowalnia, by zaraz znowu przyspieszyć. Opisy bitew są wystarczające, nie nużą, zatem nawet osoby, które nie znają się na starożytnych wojskowych jednostkach czy strategiach bitewnych, nie powinny czuć się zagubione podczas lektury. Polecam!

165 użytkowników ma tytuł Lew na półkach głównych
36 użytkowników ma tytuł Lew na półkach dodatkowych