Pustka wietrzna. Polowanie na Morrigan Crow

- Hollowpox. The Hunt for Morrigan Crow
- 2020-02-04
- Małgorzata Hesko-Kołodzińska, Piotr Budkiewicz
- Media Rodzina
- Hollowpox. The Hunt for Morrigan Crow
- Nevermoor (tom 3)
- literatura dziecięca
- Małgorzata Hesko-Kołodzińska, Piotr Budkiewicz
Pustka wietrzna. Polowanie na Morrigan Crow – trzecia część cyklu o obdarzonej niezwykłymi mocami trzynastoletniej Morrigan Crow.
Premiera14 kwiernia 2021 roku.
Morrigan i jej przyjaciele przetrwali pierwszy rok nauki w elitarnym Towarzystwie Wunderowym. Przyczynili się wtedy do likwidacji odrażającego Upiornego Jarmarku i dowiedli, że na Jednostce 919 można polegać. Tym razem Morrigan Crow stawia czoło nowemu wyzwaniu. Musi bowiem opanować tajemnicze Sztuki Niegodziwe i przejąć kontrolę nad mocą, która ją trawi.
W tym samym czasie Nevermoor nawiedza przerażająca choroba, pustka wietrzna, która zmienia zarażone wunderzęta w bezmyślne, podstępne zoorzęta. Im więcej jest ofiar tej groźnej epidemii, tym większa szerzy się panika. Pogłoski, że za tą tragedią musi stać Wundermistrz Ezra Squall, przybierają na sile.
W tomie Pustka wietrzna. Polowanie na Morrigan Crow bohaterka musi znaleźć lekarstwo na pustkę wietrzną, ale to narazi ją i wszystkich w Nevermoorze na niewyobrażalne niebezpieczeństwo. Jessica Townsend ponownie w formie!
Seria o Morrigan i Nevermoor nawiązuje do najlepszych tradycji powieści dla dzieci o młodych wybrańcach, jakimi są np. książki o Harrym Potterze, którym los przygotował drogę do dorosłości pełną niespodzianek
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Opinie [15]
„Problem z ciemniakami jest taki, Morysiu, że znajdą tłum innych ciemniaków i razem będą wierzyli w swoje ciemnoty”, czyli powrót Morrigan Crow.
więcejPustka wietrzna to już trzeci tom serii z Morrigan Crow. Na każdą kolejną książkę czekam z wielką ciekawością. Już od pierwszego tomu zakochałam się w magii tej opowieści i w niezwykle barwnych bohaterach Jessici Towsend. Dzięki...
Morrigan Crow powraca! Seria o magicznej krainie Nevermoor, niezwykłej dziewczynce i magii, która sprawiła, że młodzież na nowo rozkochała się w czytaniu. Prawa do jej wydania kupiło już prawie 40 krajów, a w wytwórni 20th Century Fox powstaje ponoć filmowa adaptacja. Wiemy już, że Morrigan jest Wundermistrzem. Jak radzi sobie z tym ciężarem i jakie przygody na nią...
więcejKsiążka jest naprawdę ciekawa i zabawna. Morrigan niezwykle rozwinęła się przez wszystkie części, a wraz z nią cała fabuła! W dodatku autorka w interesujący sposób wplotła w historię naszą dzisiejszą rzeczywistość i pokazała absurdy, z jakimi zmagamy się na co dzień od ponad roku, co moim zdaniem jest ogromnym plusem całej historii.
więcejOczywiście znalazłam tam niewielkie...
Kontynuacja niesamowitych przygód Morrigan Crow!
więcejMiasteczko Nevermoor nagle zaczyna nawiedzać straszna choroba, która szerzy się z dużą prędkością i atakuje coraz większą liczbę mieszkańców, pozostawiając po sobie okropne skutki. Władze próbują ograniczać jej rozprzestrzenianie się oraz stworzyć sposób na wyleczenie dotkniętych nią ofiar, jednak nie jest to łatwe...
Jeśli ktoś lubi magiczny świat, wciągający tak samo, jak Harry Potter, powinien się skusić. Ja czytałam razem z dzieckiem i jesteśmy zachwycone! Polecam.
Pokaż mimo toPowrót do Nevermoor, w którym Morrigan Crow nie ma lekko. Kiedy wszelkie sytuacje w życiu dziewczynki zaczynają się normować, los postanawia kolejny raz wypróbować jej siłę. Morrigan wraz ze swoim przyjacielem Hawthornem i bobo Dave stają się świadkami dziwnego zjawiska. W niedługim odstępie czasu, dochodzi do kolejnej zaskakującej sytuacji. Jak się okazuje, w mieście...
więcejPustka wietrzna to dość grube tomiszcze, ale wciągnęłam się w magiczny świat Nevermooru tak mocno, że pochłonęłam całość w jeden dzień. Mam nadzieję, że autorka nie będzie kazała czekać nam zbyt długo na kontynuację. Wspaniała lektura. Ten tom jest jak pogoda w Katowie – po prostu trochę bardziej. Bardziej naładowany akcją a poruszone w nim problemy – bardzo aktualne.
Pokaż mimo toJak to się fantastycznie czyta! Bo to lektura w pełnym tego słowa znaczeniu - fantastyczna :) Bardzo czekałam na trzeci tom przygód Morysi. A teraz pozostaje czekać na kolejny, z każdym tomem mam ochotę na więcej!
Pokaż mimo toTrudno opisać słowami moje uwielbienie do tej serii.
więcejW Nevermoor czuję się jak w domu, a obecnie jednym z moich marzeń jest zarezerwować na kilka dni pokój w hotelu Deukalion.
Jessica Townsend po raz kolejny serwuje nam emocjonującą przygodę z udziałem Morrigan, od której trudno się oderwać.
Możecie mi wierzyć lub nie, ale to najlepsza książka dla dzieci jaką czytałam!...
Trzecia część serii Nevermoor! Mój 13-letni syn czekał na tą książkę z niecierpliwością, a teraz po prostu ją pochłania. W taki sposób wciągnął go jedynie Harry Potter :)