Piąte przykazanie

Okładka książki Piąte przykazanie Hanna Greń Patronat Logo
Patronat Logo
Okładka książki Piąte przykazanie
Hanna Greń Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Dioniza Remańska (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Tagi:
literatura polska

Patronaty LC

Książki autora

Nie mam drugiej części, ale nadrobię. Nadal jestem ciekawa dalszych losów Dionizy. Ta też była ciekawa, ale i smutną. Porusza (jakże aktualny temat) pedofilii wśród księży. Przeczytajcie

Trzecia część z Dionizą bardzo mi się podobała. Polecam.

Trzecia część z Dionizą bardzo mi się podobała. Polecam.

Kolejna książka Pani Hanny Greń, która umiliła mi kilka wieczorów. Lubię Dionizę i lubię rozwiązywać z nią zawiła zagadki kryminalne. To osóbka z poczuciem odpowiedzialności ale i z poczuciem humoru. To właśnie Dionizie mimo zmowy milczenia mieszkańców Osin udaje się rozwiązać zagadkę zniknięcia młodego chłopaka. Trochę zaskoczyło mnie rozwiązanie tej zagadki. Nie podobała mi postawa komendanta komisariatu do którego po pomoc zwróciła się Dioniza. Dobrze, że w końcówce się chłopisko ogarnął i umiał przeprosić. Książkę czyta się szybko, lekko i przyjemnie.

więcej Pokaż mimo to

Na półkach: , , , ,

Kolejny bardzo dobry tom. Legendy najwyraźniej są motywem przewodnim pisarki. Bardzo pomysłowe.

Może to i dobre, ale dla mnie dyskwalifikujący jest wątek pedofilski. W mojej opinii jest to tak straszne zboczenie, że nie należy wykorzystywać tego w literaturze.

Trzeci tom z cyklu Dioniza Remańska lepiej się czytało niż poprzednie, ale nie jest to dla mnie na tyle ciekawe, żeby chciało mi się sięgnąć po kolejny tom. Książki Hanny Greń z serii: Śmiertelne wyliczanki były dla mnie pod każdym względem lepsze: fabularnym, językowym i etnologicznym.

Moje ostatnie odkrycie . Nie czułam tego że czytam 3 tom (moje niedopatrzenie w bibliotece) . Mocny wątek pedofilski i fanatyzmu religijnego . Lekki realizm magiczny . Jeśli lubicie prywatnych detektywów spooko , jeśli was oni denerwują to nie jest książka dla was :) . Ja polecam , jak ktoś przeczytał już wszystkich super popularnych autorów i szuka czegoś innego ;) .

Dobrze się czyta, wciągająca, aczkolwiek nic jej nie wyróżnia spośród kryminałów.

Kryminał obyczajowy, poruszający temat molestowania, pedofilii, wymuszeń, szantażu i wykorzystywania ludzi. Mroczne sekrety małej społeczności, które przynoszą zło. Dobrze napisana, z dozą dobrego humoru. Polecam!

Chyba czytam w niewłaściwej kolejności, ale czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Ważne, że ciekawe.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać