Wszystko przez krasnala

Mogą Ciebie zainteresować

Oficjalne recenzje i

Trup o zapachu bergamotki

6927 111 36

Bohaterki znowu na tropie. Przyjemna lektura na pochmurne dni...

Bohaterki znowu na tropie. Przyjemna lektura na pochmurne dni...

Komedyjka kryminalna, gdy nie chcemy się wysilać przy lekturze.

Komedyjka kryminalna, gdy nie chcemy się wysilać przy lekturze.

Chyba polubiłam tę serię. Zwłaszcza błyskotliwy, poprawny i pełen humoru język autorki. Szukam kolejnych pozycji :)

“Wszystko przez krasnala” to drugi tom serii pt. „Malwina i Eliza na tropie”.
Tym razem Malwina i Eliza działają w terenie. Miały zmienić otoczenie, odpocząć a znowu „muszą” pomóc policji w śledztwie.

Uwielbiam ten nietuzinkowy duet. Świetna, lekka lektura, idealna na relaks po długim dniu. Polecam!

“Wszystko przez krasnala” to drugi tom serii pt. „Malwina i Eliza na tropie”.

Uwielbiam dwie starsze Panie <3

Uwielbiam dwie starsze Panie <3

Malwina i Eliza znów na tropie zbrodni.
Dwie panie postanawiają w Wielki Tydzień wyjechać na urlop i odpocząć gdzieś na mazurskiej wsi. Pewien krasnal ogrodowy powoduje, że zamiast zamieszkać u Józki Kolejarki, starszej, samotnej, mocno gadatliwej kobiety, wybierają pensjonat Olszynka, na skraju wsi. W przedświąteczny czas udaje im się otrzymać pokój po aktorce, która dostała nagłe wezwanie do stolicy. Jak się okazuje 'trup w szafie' nabiera innego, prawdziwego znaczenia. A to nie będzie jedyny nieboszczyk... Panie postanawiają poprowadzić swoje śledztwo. Wnikliwa obserwacja, zadawanie odpowiednich pytań, umiejętne kojarzenie faktów, burza mózgów - to atuty, które sprawiają, że Malwina i Eliza znów pomagają policji.

Przyjemny, lekki, kryminał, ze sporym wątkiem obyczajowym i ciekawym przeglądem postaci mieszkających w pensjonacie Olszynka. Mimo iż kto dokonał zbrodni i dlaczego daje się dość szybko odkryć, to jednak fajnie się czyta o motywach działania poszczególnych postaci.
Fajna lektura, miła odskocznia od codzienności.

Malwina i Eliza znów na tropie zbrodni.

więcej Pokaż mimo to

Uwielbiam Malwinę i Elizę. Kolejna ich przygoda z przypadkowym nieboszczykiem… nie zawiodłam się świetnie spędziłam w tym towarzystwie czas. Lekko i z humorem książka w sam raz na poprawę humoru .

Komedia kryminalna. Dalszy ciąg przygód emerytek o całkowicie przeciwstawnych poglądach na wszystko, panie znów wyjeżdżają na wypoczynek ;)

132/2021 (A)

132/2021 (A)

Malwina i Eliza to dwie przyjaciółki z Kraśnika. Wyjeżdżają na Święta Wielkanocne do pensjonatu w małej, urokliwej miejscowości, a w swoim pokoju hotelowych znajdują martwą kobietę. Zamiast wpaść w histerię, postanawiają rozwiązać zagadkę jej śmierci. Poznają gości i pracowników pensjonatu oraz stopniowo ujawniają ich sekrety i motywy działania.
Książka jest ciepłą komedią kryminalną utrzymaną w bardzo dobrym stylu, który mi osobiście przypomina twórczość A. Christie. Wg mnie powieść jest idealna na jesienne wieczory. Polecam 👍

Książka jest ciepłą komedią...

więcej Pokaż mimo to