9 z dziewięciu światów

176 str.
- 9 From the Nine Worlds
- Galeria Książki
- 9 From the Nine Worlds
- Magnus Chase i Bogowie Asgardu (tom 3.5)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 2018-10-17
Wprawdzie trylogia „Magnus Chase i bogowie Asgardu” jest już zakończona, ale to jeszcze nie koniec perypetii naszych ulubionych bohaterów z dziewięciu światów. Hearthstone, Blitzen, Samira, Alex, Jack, T.J., Mallory i Halfborn – wyrusz z nimi i innymi postaciami, śmiejąc się do rozpuku, w niezapomnianą podróż przez mitologię nordycką w wyjątkowym wydaniu Ricka Riordana!
Magnus jest w odwiedzinach u swojej kuzynki Annabeth, a tymczasem jego przyjaciele wpadają w najrozmaitsze, niekiedy wręcz śmierdzące kłopoty, próbując poradzić sobie z przygłupimi olbrzymami, morderczymi stworzeniami i bogami wsadzającymi nos w nieswoje sprawy. Czy uda im się odwlec Ragnarök przynajmniej do powrotu Magnusa?
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [21]
fajne fajne
Pokaż mimo toThor wszędzie biega i pierdzi
Wypada trochę słabo na tle innych dzieł autora
Pokaż mimo toZabawna i lekka lektura.
Pokaż mimo toKsiążka napisana na kolanie, zawiodłam się
Pokaż mimo toW porównaniu do reszty książek z serii, ta wypada naprawdę słabo. Trochę żałuję zakupu.
Pokaż mimo toTrochę brakowało mi Magnusa, ale bardzo podobał mi się pomysł narracji z punktu widzenia innych postaci, które związane były z poszczególnymi światami oraz maratonem Thora. Jak zwykle, wujek Rick trzyma poziom.
Pokaż mimo toPierwsze na co muszę zwrócić uwagę to przecudne wydanie! Twarda okładka (*puk puk*), śliczna grafika, srebrzenia, wstawki z grafikami postaci i światów, słowniczek, ozdobna wklejka. Dla mnie to ogromny plus, bo uwielbiam takie smaczki i detale. Ta książka jest po prostu fotogeniczna. ;)
więcejKolejną fajną sprawą jest sama budowa opowiadań. Tak jak w trylogii każdy rozdział...
Po prostu arcydzieło
Pokaż mimo toPowiedziałabym, że jest to mocno przeciętny dodatek. Już któryś raz spotykam się z tym, że dodatki z serii, którą bardzo lubię są średnie. Na początku miło było spotkać się ponownie z bohaterami, jednak im dalej w las, tym bardziej nużące się to robiło. Ot króciutkie opowiadania, które w mojej opinii lepiej byłoby na przykład dołączyć do wcześniej wydanych książek. Może...
więcejNie pamiętam już nawet czasu, w którym sięgnęłam po pierwszą książkę Riordana. Wydaje się jakby to było lata temu, a ja nie przestałam nigdy kochać tego, co piszę. Zastanawiałam się, kiedy ta cała karuzela się zatrzyma i nie dostaniemy kolejnej książki. Jednakże dalej czekam z niecierpliwością na kolejną książkę, chcąc zobaczyć co nasz wujaszek wymyślił tym razem. Tak się...