Przytulajka

- literatura obyczajowa, romans
- Czwarta Strona
- 2018-02-28
- 2018-02-28
- literatura polska opowiadania przytulanie
Lubisz się przytulać? Autorki najpiękniejszych powieści obyczajowych stworzyły opowiadania pełne miłości do domowych pupilów. Przygotuj kubek herbaty, ciepły koc i wtul się w nasze rozgrzewające historie.
„Przytulajka” to trzynaście chwytających za serce opowieści, w których psy, koty i inni czworonożni przyjaciele namieszają w życiu swoich właścicieli. Zwierzaki pomagają zatrzymać się w codziennej gonitwie i dostrzec serdeczność innych ludzi. Może miłość czeka bliżej, niż myślisz?
Ciche mruczenie, miękkie futerko, merdający ogonek i oklapnięte uszko zawsze wywołują uśmiech na twarzy.
Lekka przyjemna lektura
Lekka przyjemna lektura
Pokaż mimo toDla miłośników zwierząt i bajek.
Dla miłośników zwierząt i bajek.
Pokaż mimo toHistorie o tym że nawet zwierzęta potrafią zbliżać ludzi i ze są one ważne w naszym życiu .
Pokaż mimo toKtoś tu napisał, że "sięgając po obyczajówkę nie należy się spodziewać literatury wysokich lotów", z tym się nie zgadzam, za to jestem również trochę rozczarowana. Sięgnęłam po tę książkę, bo byłam jej bardzo ciekawa. Zazwyczaj nie czytam zbiorów opowiadań, więc może dlatego dla mnie wszystkie opowieści rozwijały się zbyt szybko, ledwo historia się zaczęła, a już się skończyła. Niekiedy było mi aż szkoda, że opowieść, która została zbita w krótką formę, mogłaby spokojnie zostać przerobiona i wydana jako fajna powieść. Przez to też, jak w przypadku opowiadania o rudej dziewczynie, która stuknęła w auto kolesia, przez co znaleźli rudego kota, za szybko wszystko się działo. Bo ci ludzie w ogóle się nie znali, a koleś nagle zaprosił ją na grilla. Może to ja mam ograniczone myślenie, bo w sumie obcy ludzie na tinderze śmiało umawiają się nawet na wyjazdy w góry XD z jednej strony treść była zbita i "treściwa", a jednocześnie brakowało mi takiego, hmm, poczucia czasu, braku gonitwy czy rozciągnięcia tych wszystkich informacji. A może po prostu nie mogę czytać opowiadań, bo to nie jest forma dla mnie.
Ktoś tu napisał, że "sięgając po obyczajówkę nie należy się spodziewać literatury wysokich lotów", z tym się nie zgadzam, za to jestem również trochę rozczarowana. Sięgnęłam po tę książkę, bo byłam jej bardzo ciekawa. Zazwyczaj nie czytam zbiorów opowiadań, więc może dlatego dla mnie wszystkie opowieści rozwijały się zbyt szybko, ledwo historia się zaczęła, a już się...
więcej Pokaż mimo to„Przytulajka” to idealna książka na jesienno-zimowe wieczory z kubkiem gorącej herbaty. Jest to książka pełna wzruszeń, ale potrafi także wywołać uśmiech na buzi. Wszystkich opowiadań jest w sumie trzynaście. Każde opowiadanie jest inne, ale każde na swój sposób jest wyjątkowe jak wyjątkowe są zwierzęta. Mnie mój pies każdego dnia uczy patrzeć na świat inaczej.
Pokaż mimo toPrzytulajka. Zbiór kilku opowiadań, których tłem są zwierzęta. Zbyt dużo tu nie napisze, bo raczej nie ma o czym, ale bardzo polecam
Pokaż mimo toCałkiem przyjemne opowiadania ze zwierzętami w tle.
Moje 3 ulubione to:
- Ucieczka lorda Jima
Joanna Gawrych-Skrzypczak
- Poczet ukochanych
Małgorzata Kalicińska
- Gdy zwierzęta mówią ludzkim głosem
Karolina Wilczyńska
Całkiem przyjemne opowiadania ze zwierzętami w tle.
Pokaż mimo toMoje 3 ulubione to:
"Spacer" A. Lis - 4/8
"Wszystko przez Kazika' A. Olejnik - 7
"Karmel" J. Szarańska - 6
"Uwięziona" M. Wala - 7
"Szczęściarz" I. M. Krasińska -...
Przyjemne, krótkie i czasem zabawne opowiadania polskich autorów. W sam raz na deszczowy dzień, na rozluźnienie, na oderwanie myśli od problemów dnia codziennego. Czyta się szybciutko.
Pokaż mimo toPrzyjemnie czytająca się książka z dwunastoma lekkimi opowiadaniami z naszymi pupilami.