Śpijcie, kotki

- Sov du lilla videung
- Czarna Owca
- Sov du lilla videung
- Tom Stilton i Olivia Rönning (tom 4)
- Czarna seria
- Inga Sawicka
Tom Stilton we współpracy z komisarz Mette Olsäter i Olivią Rönning bierze udział w dochodzeniu w sprawie morderstwa nastolatka, którego ciało znaleziono w lesie w Smalandii. W pobliżu znajdują nóż z inskrypcją, która wskazuje, że chłopiec mógł paść ofiarą rumuńskiego gangu. Mette Olsäter wysyła Stiltona i Olivię do Bukaresztu, gdzie wpadają na trop makabrycznej organizacji handlującej ludzkimi organami. Odkrycie sprawia, że sami znajdą się w śmiertelnym niebezpieczeństwie.
Śpijcie, kotki to czwarty tom lubianej przez czytelników serii o Tomie Stiltonie i Olivii Rönning.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [19]
Najlepsza część z całej serii. Genialne zakończenie!
Pokaż mimo toNa prowincji zostają znalezione zwłoki chłopca,są mocno okaleczone,poza tym śledczy odkrywają,że chłopiec został zgwałcony.
więcejNiedługo później,w innej części Szwecji zostają znalezione inne zwłoki,tym razem 2 dzieci.Dzieci nie pochodziły ze Szwecji.Trop prowadzi do dworca,gdzie przybywają uchodźcy oraz do Rumunii,skąd pochodzi narzędzie zbrodni znalezione przy ciele pierwszej...
Jest coś wciągającego w tych książkach.
Pokaż mimo toŚwietny trzymający w napięciu kryminał. Powrót do dobrej formy po poprzednim, przekombinowanym Czarnym Świcie.
Pokaż mimo toBardzo długo zwlekałam z lekturą tej książki. Wiedziałam podskórnie, że nie będzie łatwa.
więcejJuż poprzedni tom - z tematem rasizmu - zapamiętałam jako wymagający, wręcz wstrząsający. Ale tak lubię i cenię sposób pisania tej dwójki Autorów, że wiedziałam - nadejdzie ten czas.
Tym razem nie jest łatwiej. Autorzy pochylają się nad handlem ludzkimi organami, jak również nad...
Nic specjalnie mnie nie porwało w tej części ani też nie zawiodło. Tak jak moja ocena, książka jest po prostu przeciętna.
Pokaż mimo toJak zwykle mroczna intryga kryminalna, szybkie zwroty akcji i wyraziste charaktery Toma, Mette i Olivii. Bardzo podoba mi się połączenie pierwszej sceny z akcją książki, bardzo filmowe. W ogóle duet Borjlind potrafi tworzyć niezwykle dynamiczne i plastyczne sceny, nie zaniedbując jednocześnie portretów psychologicznych postaci. Tym razem policjanci ze Sztokholmu borykają...
więcejDobrze wrócić do Toma i Olivii. Sprawdzone klimaty rzadko zawodzą. Tak było i tym razem. Znajome twarze, charaktery, miejsca. Wszystko znajome. Tylko trupy nowe. Nowy problem. Ale jak bardzo aktualny - uchodźcy i nielegalne interesy prowadzone przez mafię. Intryga na skalę europejską, a w tym wszystkim stary, dobry Tom. Poleca.
więcejSzczególnie intryguje początek. Na pierwszy...
Najlepsza z części!
więcejNiewiarygodnych zbiegów okoliczności jakby mniej, postacie z paczki głównych bohaterów zmieniają się, ewoluują, nic nie jest czarno-białe.
Już sam początek był tak niesamowity i zaskakujący, że po skończonej lekturze musiałam go odsłuchać jeszcze raz żeby dobrze "wybrzmiał". Pewna część historii była dla mnie o wiele bardziej emocjonalna, losy jednej z...
Bardzo mi się podobała. Po pierwszych trzech częściach domyślałam się, że powinna spełnić moje oczekiwania co do wysmakowanych kryminałów i nie zawiodłam się! Doskonały prezent gwiazdkowy. Polecam!