Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść

Jakub MilszewskiKamil Sadkowski Wydawnictwo: Smak Słowa kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Data wydania:
2016-06-22
Data 1. wyd. pol.:
2016-06-22
Liczba stron:
256
Język:
polski
ISBN:
9788364846632
Wydawnictwo:
Smak Słowa
Wydawnictwo:
Smak Słowa
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Data wydania:
2016-06-22
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788364846632

Oceń przeczytaną książkę
i
Dodaj książkę do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
5,8 / 10
267 ocen
Twoja ocena
0 / 10
Reklama

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
74
29

Na półkach: ,

Świetna

Pokaż mimo to

48829
1838

Na półkach: ,

Autor pewnie sprawdziłby się jako felietonista. Z tym wyjątkiem, że musiałby podszlifować język literacki, bo miejscami mamy do czynienia z wulgaryzmami, w innych ustępach język jest co najmniej soczysty.
Przede wszystkim poszczególne rozdziały opisują na czym praca w gastronomii polega. Najlepiej jest darowac sobie studia typu techologia żywności, bo lepiej zacząć na...

więcej Pokaż mimo to

893
329

Na półkach:

Jednak ta książka zapowiadała się lepiej. Miałka w treści.

Pokaż mimo to

Reklama
326
61

Na półkach:

Fajna, lekka lektura.
Strumień myśli kelnero-kucharzo-restauratora. Czyta się jakbyś siedział na piwie z kolegą, który pracuje w branży gastronomicznej i opowiada ci anegdoty z pracy.
Sam pracowałem w gastronomii. Cześć obserwacji autora pokrywa się z moimi ale dowiedziałem się też nowych rzeczy (ciekawy rozdział o dostawcach).
Fajna odskocznia pomiędzy poważniejszymi...

więcej Pokaż mimo to

1070
35

Na półkach:

Jako osobę od wielu lat pracującą w branży gastronomicznej, książka ta nie wywarła na mnie efektu "wow". Zdecydowanie polecam osobom, które gastronomię znają jedynie z punktu widzenia klienta - wtedy na pewno sporo się z niej dowiecie! Nie jest to też pozycja dla osób wrażliwych, którym przeszkadzają wciąż przewijające się w tekście przekleństwa. Szału nie ma, ale z racji,...

więcej Pokaż mimo to

148
55

Na półkach:

Kupiłem z ciekawości na targach, bo a) była przecena na 15zł b) pracowałem w gastro i jadam często na mieście. Spodziewałem się dostać dużo informacji "dla klienta", a cała książka to przeważnie "poradnik" dla pracownika gastro i wspominki w stylu "kiedyś to było". Momentami ciekawa, ale męczyłem się z nią niesamowicie. Mięsisty cool język usprawiedliwiony, ale np użycie...

więcej Pokaż mimo to

2029
52

Na półkach: ,

Jako, że żyję żeby jeść a nie odwrotnie, a ponadto chętnie stołuję się na mieście – rzuciłam się na tę pozycję jak szczerbaty na suchary! Zjadliwe to było, ale ogólne wrażenia mam raczej średnie.
Przede wszystkim czuję się lekko oszukana… Już sam podtytuł wprowadza w błąd. „Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz cos zjeść” sugeruje, że to książka napisana dla...

więcej Pokaż mimo to

362
32

Na półkach: , , ,

Dziwna książka. Temat jest poważny, lecz forma już niekoniecznie - nie mamy wrażenia, że czytamy reportaż lecz siedzimy na piwie z kolegą z gastronomi, który opowiada nam o swojej pracy. A opowiada bardzo ciekawie. Od teraz będę patrzał na cały 'gastrobiznes' inaczej.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

4859
474

Na półkach: , , , , ,

Sporo anegdot, dużo grubego języka i bardzo dużo wiadomości - dobrych i złych - o naszej gastronomii. Miejscami niesmaczna, miejscami wesoła. Ot, cała "Gastrobanda". Przeczytać można, zwłaszcza ja, który chodzę do restauracji raz na pięć - sześć lat. Albo i rzadziej.
Znalazłem jeden błąd - dla mnie osobiście poważny. "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza" nie pojawiły się w...

więcej Pokaż mimo to

35
13

Na półkach: ,

Zakupiłam z ciekawości ponieważ sama prowadzę swoją restaurację i ciekawa byłam tego "szokującego i świeżego" spojrzenia na to jak wygląda prowadzenie restauracji "od kuchni". Moim zdaniem wiele z tych historii jest mocno naciąganych, jednakże warto przeczytać jeżeli lub się takie restauracyjne "smaczki".

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    323
  • Chcę przeczytać
    165
  • Posiadam
    83
  • Teraz czytam
    10
  • 2018
    8
  • 2016
    6
  • 2016
    6
  • Ulubione
    5
  • 2016
    4
  • Kindle
    4

Cytaty

Więcej
Jakub Milszewski Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść Zobacz więcej
Jakub Milszewski Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść Zobacz więcej
Jakub Milszewski Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść Zobacz więcej
Więcej

Mogą Cię zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd