Menu italiano. Na co dzień i od święta
Wydawnictwo: Jedność kulinaria, przepisy kulinarne
498 str. 8 godz. 18 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Jedność
- Data wydania:
- 2014-05-30
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-05-30
- Liczba stron:
- 498
- Czas czytania
- 8 godz. 18 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376606781
- Tagi:
- przepisy kuchnia włoska
Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni – od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 11
- 4
- 3
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Wśród przepisów znajdziecie łatwe i bardziej wymagające. Wszystkie zostały dobrze opisane, a większość z nich została opatrzona też pięknymi, dużymi zdjęciami, na które jak się patrzy, to aż ślinka cieknie. Ich autorami są Davide Di Prato i Alberto Rossi. Pewnie jesteście ciekawi, jakie konkretnie są to dania, więc zdradzę nazwy kilku z nich: wołowina w sosie cytrynowym, spaghetti z owocami morza, risotto z pokrzywami, pizza sardyńska z chlebem carasau, babeczki z serem i gruszkami, lasagne z potrawką, herbatniki z konfiturą dyniową, sałatka z białej fasoli i sera owczego, leśny torcik... Jest ich oczywiście dużo, dużo więcej.
Książka została pięknie wydana. Szata graficzna jest ładna, a całość jest bardzo przejrzysta i czytelna. Kartki są zszyte w taki sposób,abyśmy mogli otworzyć książkę na dowolnej stronie bez obawy, że się zaraz zamknie albo że to spore tomisko nam pęknie i pogubimy niektóre kartki. Moim zdaniem jest to bardzo istotnie w przypadku książek kucharskich, które często służą nam wsparciem, leżąc otwarte na kuchennym stole.
Komu polecam tę książkę? Tym, którzy chcą poznać włoskie smakołyki i mają dostęp do szerokiego asortymentu składników. Również tym, którzy nie boją się eksperymentów kulinarnych i chętnie poznają nowe smaki. Nie trzeba być wirtuozem w kuchni, żeby sobie z większością tych przepisów poradzić. Myślę, że warto sięgnąć po tę pozycję.
Cała recenzja wraz ze zdjęciami wnętrza książki i dwóch dań, które powstały dzięki tej pozycji, znajduje się na:
http://korcimnieczytanie.blogspot.com/2014/09/licia-cagnoni-simone-rugiati-menu.html
Wśród przepisów znajdziecie łatwe i bardziej wymagające. Wszystkie zostały dobrze opisane, a większość z nich została opatrzona też pięknymi, dużymi zdjęciami, na które jak się patrzy, to aż ślinka cieknie. Ich autorami są Davide Di Prato i Alberto Rossi. Pewnie jesteście ciekawi, jakie konkretnie są to dania, więc zdradzę nazwy kilku z nich: wołowina w sosie cytrynowym,...
więcej Pokaż mimo to