Menu italiano. Na co dzień i od święta

Okładka książki Menu italiano. Na co dzień i od święta praca zbiorowa
Okładka książki Menu italiano. Na co dzień i od święta
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność kulinaria, przepisy kulinarne
498 str. 8 godz. 18 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Jedność
Data wydania:
2014-05-30
Data 1. wyd. pol.:
2014-05-30
Liczba stron:
498
Czas czytania
8 godz. 18 min.
Język:
polski
ISBN:
9788376606781
Tagi:
przepisy kuchnia włoska
Średnia ocen

7,7 7,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,7 / 10
3 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1548
863

Na półkach: , ,

Wśród przepisów znajdziecie łatwe i bardziej wymagające. Wszystkie zostały dobrze opisane, a większość z nich została opatrzona też pięknymi, dużymi zdjęciami, na które jak się patrzy, to aż ślinka cieknie. Ich autorami są Davide Di Prato i Alberto Rossi. Pewnie jesteście ciekawi, jakie konkretnie są to dania, więc zdradzę nazwy kilku z nich: wołowina w sosie cytrynowym, spaghetti z owocami morza, risotto z pokrzywami, pizza sardyńska z chlebem carasau, babeczki z serem i gruszkami, lasagne z potrawką, herbatniki z konfiturą dyniową, sałatka z białej fasoli i sera owczego, leśny torcik... Jest ich oczywiście dużo, dużo więcej.

Książka została pięknie wydana. Szata graficzna jest ładna, a całość jest bardzo przejrzysta i czytelna. Kartki są zszyte w taki sposób,abyśmy mogli otworzyć książkę na dowolnej stronie bez obawy, że się zaraz zamknie albo że to spore tomisko nam pęknie i pogubimy niektóre kartki. Moim zdaniem jest to bardzo istotnie w przypadku książek kucharskich, które często służą nam wsparciem, leżąc otwarte na kuchennym stole.

Komu polecam tę książkę? Tym, którzy chcą poznać włoskie smakołyki i mają dostęp do szerokiego asortymentu składników. Również tym, którzy nie boją się eksperymentów kulinarnych i chętnie poznają nowe smaki. Nie trzeba być wirtuozem w kuchni, żeby sobie z większością tych przepisów poradzić. Myślę, że warto sięgnąć po tę pozycję.

Cała recenzja wraz ze zdjęciami wnętrza książki i dwóch dań, które powstały dzięki tej pozycji, znajduje się na:
http://korcimnieczytanie.blogspot.com/2014/09/licia-cagnoni-simone-rugiati-menu.html

Wśród przepisów znajdziecie łatwe i bardziej wymagające. Wszystkie zostały dobrze opisane, a większość z nich została opatrzona też pięknymi, dużymi zdjęciami, na które jak się patrzy, to aż ślinka cieknie. Ich autorami są Davide Di Prato i Alberto Rossi. Pewnie jesteście ciekawi, jakie konkretnie są to dania, więc zdradzę nazwy kilku z nich: wołowina w sosie cytrynowym,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    11
  • Posiadam
    4
  • Przeczytane
    3
  • Kulinarnie
    1
  • Kuchnia
    1
  • Kucharskie
    1
  • Kulinaria
    1
  • 2014
    1
  • Teraz czytam
    1
  • Poradniki i kulinaria
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Menu italiano. Na co dzień i od święta


Podobne książki

Przeczytaj także