Energia wewnętrzna. Zarządzanie energią kluczem do sukcesu
- poradniki
- Studio Emka
Główną myśl "Energii Wewnętrznej" można byłoby ująć tak: zarządzenie energią jest kluczem do sukcesu. Ani motywacja ani sama umiejętność organizacyjna nie wystarczają. Nie sztuka poczuć motywację. Sztuka ją utrzymać. Większość książek motywacyjnych zajmuje się tym jak wzbudzić motywacje nie troszcząc się o to czy to słomiany czy wieczny ogień. Kluczowa jest TRWAŁOŚĆ MOTYWACJI. Nie wystarczy chcieć. Trzeba umieć chcieć. I o tej umiejętności jest ta książka..
Myślenie kategoriami "kiedyś,w przyszlości",odkładanie ważnych rzeczy na lepsze czasy jest zabojcze.I nie chodzi tylko o to,że owo "kiedyś" moze nie nastąpić,że trzeba zyć,tak jakby ten dzisiejszy dzień miał być ostatni.Chodzi o to,że gdy pozwalasz sobie na taką czarną dziurę,godzisz się na niepotrzebne cierpienie i niepotrzebną stratę energii.W efekcie zmniejszasz szansę,że ki...
Rozwiń
Bardzo ciekawa książka, pomagająca zrozumieć i wykorzystać potencjał energii, polecam wszystkim osobom chcącym się rozwijać i poznać trochę inne spojrzenie na wiele spraw
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW sumie nie przeczytałęm jej do końca, ale książka zawiera w sobie mnóstwo wartościowych treści i gdyby było w niej " lanie wody " to mogłaby mieć i z 700 stron. Jest dużo ćwiczeń. Pomimo, że jest dosyć stara nadal jest aktualna. Autor nie stawia siebie jako bóstwo i proponuje rozwiązania. Do tego zdaje sobie sprawę, że ludzki mózg jest nadal niepojęty i nie wmawia nam, że istnieje tylko jedna słuszna ścieżka.
W sumie nie przeczytałęm jej do końca, ale książka zawiera w sobie mnóstwo wartościowych treści i gdyby było w niej " lanie wody " to mogłaby mieć i z 700 stron. Jest dużo ćwiczeń. Pomimo, że jest dosyć stara nadal jest aktualna. Autor nie stawia siebie jako bóstwo i proponuje rozwiązania. Do tego zdaje sobie sprawę, że ludzki mózg jest nadal niepojęty i nie wmawia nam, że...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaczęląm czytać. To bardzo madra, psychologiczna ksiązka, w zasadzie podręcznik, trzeba go przerobić,zastanowić, sie,:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam.Ale wracam do niej.To książka - podręcznik życia do której się wraca co jakiś czas.