Przygoda fryzjera damskiego
Wydawnictwo: Znak Literanova Cykl: Damski fryzjer (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
- Damski fryzjer (tom 3)
- La aventura del tocador de senoras
- Znak Literanova
- 2013-05-06
- 2003-01-01
- Marzena Chrobak
- Marzena Chrobak damski fryzjer literatura hiszpańska
10 lat detektywistycznej serii Mendozy w Polsce!
Pewien damski fryzjer, niezrównoważony lekkoduch, który jeszcze do niedawna pozostawał pod opieką lekarzy w szpitalu psychiatrycznym, wychodzi na wolność i niemal od razu wplątuje się w niebezpieczną intrygę. Uwiedziony przez seksowną femme fatale zgadza się wziąć udział we włamaniu. Nie ma pojęcia, że daje się wciągnąć w pułapkę, zastawioną przez tajemniczego, zamaskowanego przestępcę.
Przygoda fryzjera damskiego to zaskakujący i zarazem emocjonujący pastisz kryminału, który docenią zarówno wielbiciele gatunku, jak i oddani fani autora. Fabuła rodem z powieści Chandlera miesza się tu z przezabawną satyrą na rzeczywistość europejskiej metropolii.
- 2 839
- 1 082
Powalająca wyobraźnia. To wszystko, co w innych przypadkach byłoby głupawym popisem pseudo surrealistycznego humoru, tutaj jest autentyczne, nieprzewidywalne i śmiałe. Co więcej - trzyma poziom w wielu innych powieściach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAbsurdalny humor, absurdalne postaci, absurdalne wydarzenia. Dla wielbicieli Tarantino - wielka gratka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAbsurdalny humor i historia kryminalna z zaskakującym zakończeniem.
Absurdalny humor i historia kryminalna z zaskakującym zakończeniem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocno zakręcona komedia kryminalna, która idealnie trafiła w mój gust.
Mocno zakręcona komedia kryminalna, która idealnie trafiła w mój gust.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBzdury i bzdurki.Tak miało być. Trzeci tom serii, pokręcona i zakręcona powieść, ale po lekturze dwóch poprzednich tego oczekiwałam. Może ulotniło się z niej trochę świeżości, ale aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Sama nie wiem kto bawi mnie bardziej: Damski Fryzjer czy Pan Prezydent.
Nie będę namawiać ani zniechęcać do lektury. Jak ktoś przeczytał poprzednie części i mu pasowało, to żadnej zachęty nie potrzebuje. Jeśli kogoś w pierwszym tomie Mendoza nie rozbawił, to na pewno go tu nie ma. Więc nie widzę sensu, by się rozpisywać. POdpowiadam tylko, aby czytać po kolei.
Dwaj panowie - Damski Fryzjer i Eduardo Mendoza trafiają w moje poczucie humoru. Świetnie, że są kolejne części. Czekajcie na mnie, nadchodzę…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie będę namawiać ani zniechęcać do lektury. Jak ktoś przeczytał poprzednie części i...
Zabawna i błyskotliwie napisana. Od niej zaczęła się moja przygoda z Tour de France :)
Kto czytał, ten wie o co chodzi..
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKto czytał, ten wie o co chodzi..
Świetny pomysł na powieść , która ma zarazem bawić jak i zawierać elementy gatunku sensacji - w mojej opinii jednak postaci są zbyt przerysowane wręcz karykaturalne, ale być może taka była intencja autora. Na uwagę zasługuje postać pana Prezydenta, której każde pojawienie się na stronach książki wywołuje uśmiech . ,,Przygoda fryzjera damskiego'' ma wartką akcję, bywa zabawna i ma coś z klimatu Aghaty Christie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo todobrze się bawiłem :D
dobrze się bawiłem :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDoskonała. Przeczytałam jednym tchem i czuję się jakby zaledwie polizała okładkę.
Detektywistyczna to jest może jak zierzonej nitki kaciór i marfo zamejło.
Można ja stosować na znajomych jako szybki test na inteligencję.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDetektywistyczna to jest może jak zierzonej nitki kaciór i marfo zamejło.
Można ja stosować na znajomych jako szybki test na inteligencję.
Zabawna historia. Inteligentnie napisana..
Zabawna historia. Inteligentnie napisana..