Przysmaki kuchni uzbeckiej

Tłumaczenie: Janusz Gazda
Wydawnictwo: Watra
7 (3 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Мучные блюда узбэкской домашней кухни
data wydania
ISBN
83-225-0402-0
liczba stron
56
słowa kluczowe
kuchnia uzbecka, Uzbekistan
język
polski
dodał
takisobiejac

Książka zawiera przepisy i sposoby przyrządzania różnorodnych potraw mącznych uzbeckiej kuchni domowej. Opisuje techniki wypieku lepioszek (po uzbecku patyr), i soms (rodzaj pasztecików), sposoby przyrządzania mant (pierogi gotowane na parze), pielmieni, lagmona (rodzaj domowego spaghetti), różnych zup, klusek i innych potraw z ciasta.

 

źródło opisu: wstęp do książki

źródło okładki: ze zbiorów użytkownika takisobiejac

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (6)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1664
chomiki204 | 2015-01-17
Na półkach: Przeczytane, Kulinaria
książek: 1634
czerwiec | 2014-05-15
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2014
Przeczytana: 12 maja 2014
książek: 2090
książek: 4108
Rebe | 2018-05-11
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 3
Dżenneta | 2017-11-18
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 2118
Olga | 2014-09-03
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd