Biało-czerwoni na talerzu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Seria:
- Biblioteka Przeglądu Sportowego
- Wydawnictwo:
- Ringier Axel Springer Polska
- Data wydania:
- 2016-04-27
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-04-27
- Liczba stron:
- 176
- Czas czytania
- 2 godz. 56 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788380911208
Tomasz Leśniak, kucharz polskich piłkarzy: „Do współpracy przy książce zaprosiłem piłkarzy reprezentacji, z którymi gotujemy ich ulubione potrawy bądź nawiązujemy do ich smaków dzieciństwa. M.in. z Robertem Lewandowskim, Grzegorzem Krychowiakiem czy Arturem Borucem rozmawiamy też, jak przez lata zmieniała się ich świadomość żywieniowa. Pokazujemy, kiedy odkryli, że odpowiednia dieta to jeden z najważniejszych czynników sukcesu. W książce nie zabraknie też przepisów legend, m.in. Zbigniewa Bońka czy Grzegorza Laty. Zdradzę również menu naszej kadry przed najważniejszymi meczami, np. przed historycznym triumfem z Niemcami”.
Tomasz Leśniak – od 12 lat kucharz piłkarskiej reprezentacji Polski. Krakowianin. Szefem kuchni po raz pierwszy został w wieku 20 lat. Do niedawna szef kuchni w krakowskim hotelu Sheraton. W 2013 roku został zaproszony do Watykanu, gdzie przygotował uroczysty obiad świąteczny dla Gwardii Szwajcarskiej wedle menu swojego autorstwa.
Janusz Basałaj – jeden z najbardziej znanych polskich publicystów i komentatorów sportowych. Twórca redakcji sportowej „Canal+”, były szef sportu w TVP, zastępca redaktora naczelnego „Przeglądu Sportowego”. W sezonie 2004/5 był prezesem Wisły Kraków. Dziś dyrektor departamentu mediów i komunikacji w PZPN. Miłośnik dobrego jedzenia, nie zawsze zdrowego.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 8
- 7
- 3
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Przez żołądek do... medali, pucharów i nowych,intratnych kontraktów - tak, parafrazując znane powiedzenie, można w największym skrócie scharakteryzować tę książkę. Na niespełna 180 stronach mamy niezbity dowód na to, jak zmieniła się mentalność polskich zawodników i ich samoświadomość w kwestii jedzenia oraz dbania o siebie.
Czytając kulinarne wspomnienia reprezentantów kraju i polecane przez nich przepisy, człowiek od razu ma chęć zajrzeć do własnej lodówki oraz szafek kuchennych. Po pierwsze - żeby dokonać w nich niezbędnej rewolucji. Po drugie - żeby przyrządzić coś zdrowego i smacznego jednocześnie. Po tylu rekomendacjach od "Lewego" i spółki nawet największy kulinarny laik powinien nabrać odwagi oraz zaskoczyć najbliższych przygotowaniem własnoręcznie czegoś smakowitego i pożywnego zarazem. Inna sprawa, że już od samego oglądania zdjęć w tej książce można nieźle zgłodnieć...
Przez żołądek do... medali, pucharów i nowych,intratnych kontraktów - tak, parafrazując znane powiedzenie, można w największym skrócie scharakteryzować tę książkę. Na niespełna 180 stronach mamy niezbity dowód na to, jak zmieniła się mentalność polskich zawodników i ich samoświadomość w kwestii jedzenia oraz dbania o siebie.
więcej Pokaż mimo toCzytając kulinarne wspomnienia reprezentantów...