Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zgłosuj na książki roku 2017

Biało-czerwoni na talerzu

Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska
7,33 (3 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
2
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788380911208
liczba stron
176
język
polski
dodał
youstyna

Tomasz Leśniak, kucharz polskich piłkarzy: „Do współpracy przy książce zaprosiłem piłkarzy reprezentacji, z którymi gotujemy ich ulubione potrawy bądź nawiązujemy do ich smaków dzieciństwa. M.in. z Robertem Lewandowskim, Grzegorzem Krychowiakiem czy Arturem Borucem rozmawiamy też, jak przez lata zmieniała się ich świadomość żywieniowa. Pokazujemy, kiedy odkryli, że odpowiednia dieta to jeden z...

Tomasz Leśniak, kucharz polskich piłkarzy: „Do współpracy przy książce zaprosiłem piłkarzy reprezentacji, z którymi gotujemy ich ulubione potrawy bądź nawiązujemy do ich smaków dzieciństwa. M.in. z Robertem Lewandowskim, Grzegorzem Krychowiakiem czy Arturem Borucem rozmawiamy też, jak przez lata zmieniała się ich świadomość żywieniowa. Pokazujemy, kiedy odkryli, że odpowiednia dieta to jeden z najważniejszych czynników sukcesu. W książce nie zabraknie też przepisów legend, m.in. Zbigniewa Bońka czy Grzegorza Laty. Zdradzę również menu naszej kadry przed najważniejszymi meczami, np. przed historycznym triumfem z Niemcami”.

Tomasz Leśniak – od 12 lat kucharz piłkarskiej reprezentacji Polski. Krakowianin. Szefem kuchni po raz pierwszy został w wieku 20 lat. Do niedawna szef kuchni w krakowskim hotelu Sheraton. W 2013 roku został zaproszony do Watykanu, gdzie przygotował uroczysty obiad świąteczny dla Gwardii Szwajcarskiej wedle menu swojego autorstwa.

Janusz Basałaj – jeden z najbardziej znanych polskich publicystów i komentatorów sportowych. Twórca redakcji sportowej „Canal+”, były szef sportu w TVP, zastępca redaktora naczelnego „Przeglądu Sportowego”. W sezonie 2004/5 był prezesem Wisły Kraków. Dziś dyrektor departamentu mediów i komunikacji w PZPN. Miłośnik dobrego jedzenia, nie zawsze zdrowego.

 

źródło opisu: http://www.empik.com/bialo-czerwoni-na-talerzu-les...(?)

źródło okładki: http://www.empik.com/bialo-czerwoni-na-talerzu-les...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 175
kroolu | 2017-07-03
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: lipiec 2017

Przez żołądek do... medali, pucharów i nowych,intratnych kontraktów - tak, parafrazując znane powiedzenie, można w największym skrócie scharakteryzować tę książkę. Na niespełna 180 stronach mamy niezbity dowód na to, jak zmieniła się mentalność polskich zawodników i ich samoświadomość w kwestii jedzenia oraz dbania o siebie.
Czytając kulinarne wspomnienia reprezentantów kraju i polecane przez nich przepisy, człowiek od razu ma chęć zajrzeć do własnej lodówki oraz szafek kuchennych. Po pierwsze - żeby dokonać w nich niezbędnej rewolucji. Po drugie - żeby przyrządzić coś zdrowego i smacznego jednocześnie. Po tylu rekomendacjach od "Lewego" i spółki nawet największy kulinarny laik powinien nabrać odwagi oraz zaskoczyć najbliższych przygotowaniem własnoręcznie czegoś smakowitego i pożywnego zarazem. Inna sprawa, że już od samego oglądania zdjęć w tej książce można nieźle zgłodnieć...

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Lepsza połowa

To moje pierwsze spotkanie z twórczością Izabeli Pietrzyk i bardzo udane. Książka napisana jest świetnym,swobodnym językiem. Na jej początku śmiałam...

zgłoś błąd zgłoś błąd