Zielenina bez glutenu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Druga Strona
- Data wydania:
- 2016-10-25
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-10-25
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788364190179
- Tagi:
- wegetarianizm bezglutenowo gluten free przepisy
ielenina bez glutenu to druga po „Zieleninie na talerzu” książka Magdaleny Cielengi-Wiaterek. I tym razem autorka gotuje zgodnie z zasadami: wegetariańsko, sezonowo, lokalnie dodatkowo proponuje nam kuchnię bez glutenu. Coraz więcej osób jest zmuszonych, czy też wybiera dietę bez glutenu z powodów zdrowotnych poszukując przepisów, które będą proste, nie oparte na gotowych produktach i zdrowe. Stąd pomysł na to, aby pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie rujnujące domowego budżetu. Książka podzielona zgodnie z porami roku, w przystępny sposób pokazuje, jak korzystać z lokalnych produktów przygotowując kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, bogactwie warzyw i owoców. Wszystko okraszone sporą szczyptą ziół i aromatycznych przypraw tworzy zgraną całość.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 12
- 7
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
http://krytyk.com.pl/literatura/recenzja-ksiazki-zielenina-bez-glutenu-autorka-magdalena-cielenga-wiaterek/
"Po pierwsze, pozytywne emocje wywołały już same założenia przyświecające autorce podczas tworzenia „Zieleniny bez glutenu”. Blogerka (http://zielenina.cooking) gotuje bowiem w zgodzie z ideami, które i mi są bliskie (chociaż w punkcie wegetarianizmu nigdy się nie dogadamy) – wizyty na targu i wybieranie wyłącznie jajek „zerówek”, to tylko drobnostki spośród zbieżnych postępowań. Najważniejsza wydaje się sezonowość, której poszukuję w każdym poradniku kulinarnym. Tylko dobierając produkty według klucza ich dostępności w zależności od pory roku możemy liczyć na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków. Hodowane w szklarniach, napędzane nawozami warzywa i owoce są nie tylko mniej odżywcze, ale przede wszystkim mniej intensywne w smaku, a przecież właśnie o rozpieszczanie kubków smakowych w kucharzeniu chodzi".
http://krytyk.com.pl/literatura/recenzja-ksiazki-zielenina-bez-glutenu-autorka-magdalena-cielenga-wiaterek/
więcej Pokaż mimo to"Po pierwsze, pozytywne emocje wywołały już same założenia przyświecające autorce podczas tworzenia „Zieleniny bez glutenu”. Blogerka (http://zielenina.cooking) gotuje bowiem w zgodzie z ideami, które i mi są bliskie (chociaż w punkcie wegetarianizmu nigdy się nie...