Kawa. Napój magiczny

Wydawnictwo: Buchmann
6,33 (3 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788328007178
liczba stron
128
słowa kluczowe
kawa, przepis, deser
język
polski
dodała
Anna

Brązowe ziarenka słyną z niemal terapeutycznych właściwości - napar z nich zwalcza zmęczenie, poprawia koncentrację i pamięć, ma dobroczynny wpływ na przemianę materii. Rytuał parzenia kawy i wydobywający się przy nim zapach pobudzają wyobraźnię... Klasyczne espresso czy kawa po irlandzku? Waniliowe latte, a może kawa po karaibsku z rumem i malibu? Oprócz sprawdzonych pomysłów na rozmaite...

Brązowe ziarenka słyną z niemal terapeutycznych właściwości - napar z nich zwalcza zmęczenie, poprawia koncentrację i pamięć, ma dobroczynny wpływ na przemianę materii. Rytuał parzenia kawy i wydobywający się przy nim zapach pobudzają wyobraźnię... Klasyczne espresso czy kawa po irlandzku? Waniliowe latte, a może kawa po karaibsku z rumem i malibu? Oprócz sprawdzonych pomysłów na rozmaite napoje z kawą w roli głównej amatorzy słodkości znajdą w tej książce przepisy na pyszne ciastka, ciasta i desery z dodatkiem kawy. Osobny rozdział poświęcamy technikom parzenia kawy. Zajrzyj do środka i poczuj magię napoju, który podbił świat!

 

źródło opisu: Buchmann, 2014

źródło okładki: www.empik.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 3903
Aksamitt | 2016-12-08

Publikacja przedstawia głównie historię ziaren kawy, wyszczególniającą kraje, które są kawowymi potęgami i podanie stosowanych w nich klasyfikacji ziaren. Opis zawiera również sposoby przetwarzania kawy, jak i jej parzenia i podawania. I temu poświęcona jest ponad połowa zawartości, w której możemy odnaleźć naprawdę cenne rady na użytek domowy. Natomiast w dalszej części opracowanie zawiera przepisy na klasyczne podanie kaw jak: espresso, affogato, cappuccino, americano, mocha, kawa po turecku, po wiedeńsku, irlandzku oraz bardziej pikantne odmiany: po marokańsku, po tajlandzku, po indonezyjsku. Potem mamy do czynienia z samymi pysznościami w postaci deserów i wypieków na bazie kawy. I kto by się nie skusił na sernik cappuccino? Ale jeśli nie ma się zamiaru próbować takich przepisów wykorzystać w praktyce to lepiej nie zaglądać do takiej pozycji;)

Całość w twardej oprawie ze zdjęciami nie tylko dotyczącymi przepisów czy kawy jako takiej, ale obrazujących krajobrazy planacji w...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd