Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Święta bez pszenicy

Seria: Zdrowie
Wydawnictwo: Bukowy Las
7,71 (7 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
2
7
4
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788364481895
liczba stron
440
język
polski
dodała
Tamaryszek

Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla...

Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z przepisami
na Boże Narodzenie i Wielkanoc
Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie
żadnej świątecznej potrawy!

Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają najbogatszą kulturę kulinarną.
Uszka i pierogi, makowce, pierniki i serniki, baby, paschy, żurki i mazurki – wszystkie te smakołyki, i wiele innych obecnych na polskich świątecznych stołach, znajdziesz w niniejszej publikacji. Łącznie ponad 250 receptur na pyszne zupy, dania główne, przekąski, dodatki, chleby i bułki, ciasteczka, babeczki i desery, a także przydatne przepisy podstawowe,
np. na ciasta pierogowe i naleśnikowe, majonezy, aromatyczne ekstrakty i polewy.
Wszystko bez glutenu, cukru i szkodliwych E-dodatków, a często także bez nabiału lub w wersji wegańskiej. Z wykorzystaniem nowych zdrowych produktów, urozmaicających bezglutenową dietę, a także z ograniczeniem mało wartościowych, wysokowęglowodanowych oczyszczonych mąk oraz skrobi.
Niektóre z zamieszczonych w książce potraw przyrządza się zazwyczaj tylko raz w roku
(np. kutię, kompot wigilijny, paschę czy wielkanocnego baranka), ale większość doskonale wpasowuje się w menu całoroczne. Pieczywo, barszcze, pasztety, kluski, pierogi czy cała gama słodkości to propozycje uniwersalne. Z tych przepisów możesz z powodzeniem korzystać przez cały rok, nie tylko od święta.

 

źródło opisu: http://bukowylas.pl

źródło okładki: http://bukowylas.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 380
Małgorzata | 2015-11-23
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 22 listopada 2015

Dla mnie ARCYDZIEŁO bo rozwiązuje niemal wszystkie moje problemy żywieniowo - alergiczne. Jest dla mnie skarbnicą wiedzy i źródłem informacji, które pozbawiły mnie stresów gdy dowiedziałam się jakie są przyczyny moich dolegliwości i nasilających się objawów choroby. Teraz zakaz jedzenia zbóż nie jest już dla mnie straszny i to dzięki autorkom tej książki.Pierwsza książka "Kuchnia polska bez pszenicy" jest super ale ta jeszcze lepsza. Polecam, polecam, polecam !

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Pułapka

Choć z twórczością Jolanty Marii Kalety spotykam się już od dobrych kilku lat, przyznam szczerze, że nie od samego początku stałem się jej wiernym fan...

zgłoś błąd zgłoś błąd