Domowe piwo. Domowa spiżarka

Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk
7,8 (10 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
3
8
2
7
5
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788327436511
kategoria
poradniki
język
polski
dodał
emik84

Warzenie piwa w domu? Czemu nie – to wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Prezentujemy kompendium wiedzy niezbędnej do tego, by zacząć przygodę z domowym piwem. Dzięki tej książce poznasz nie tylko takie aspekty techniczne wyrobu domowego piwa, jak potrzebny sprzęt i sam proces warzenia. Znajdziesz tu też informacje o rodzajach wykorzystywanych słodów oraz gatunkach chmielu i drożdży...

Warzenie piwa w domu? Czemu nie – to wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Prezentujemy kompendium wiedzy niezbędnej do tego, by zacząć przygodę z domowym piwem. Dzięki tej książce poznasz nie tylko takie aspekty techniczne wyrobu domowego piwa, jak potrzebny sprzęt i sam proces warzenia. Znajdziesz tu też informacje o rodzajach wykorzystywanych słodów oraz gatunkach chmielu i drożdży piwowarskich, dowiesz się też, jakich błędów unikać, w jaki sposób serwować piwo i jak uwarzyć kilkanaście najpopularniejszych gatunków tego wspaniałego trunku.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 445
emik84 | 2015-08-24
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

O ile wyrób domowej nalewki wydał mi się bajecznie prosty o tyle w przypadku domowego piwa produkcja wydaje się być już dużo bardziej skomplikowana. Niemniej jednak jeżeli poszukujecie podręcznika, który wprowadzi was w tajniki produkcji piwa proponuję skorzystać ze wskazówek autora książki „Domowe piwo. Domowa spiżarka”.

Na kartach publikacji wprowadza on początkujących amatorów piwowarstwa w tajniki produkcji domowego piwa. W książce znajdziemy dużo informacji nie tylko odnośnie samej produkcji ale również sprzętu piwowarskiego, rodzajów słodu, odmianach chmielu, różnych stylach piw, drożdżach i innych dodatkach piwowarskich. Proces produkcji tego trunku jest opisany krok po kroku od zacierania poprzez filtrację, wysładzanie, warzenie, chmielenie, chłodzenie brzeczki dekantację, przygotowanie drożdży, fermentację, legarowanie aż po najprzyjemniejszy moment czyli rozlew piwa do butelek. W dalszej części znajdują się przepisy na produkcję domowego piwa. W tym miejscu autor po...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd