Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Zimna kuchnia

Wydawnictwo: Rea
8,25 (4 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
0
8
0
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788371419317
liczba stron
408
język
polski

Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw. Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania. Niezastąpiony doradca...

Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw. Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania. Niezastąpiony doradca dla twórców zimnych bufetów, a jednocześnie obszerna książka kucharska z najbardziej cenionymi przepisami zimnej kuchni.Zimna kuchnia prezentuje:- obszerne informacje o produktach takich jak: mięsa, drób, dziczyzna, ryby, owoce morza, a także warzywa, owoce, zioła i przyprawy korzenne, oraz wiele innych;- tradycyjne i współczesne sposoby przygotowania potraw;- narzędzia i nowoczesne sprzęty używane w zimnej kuchni;- liczne receptury i przepisy na proste, klasyczne i nowe, awangardowe i wyszukane dania takie jak: amuse-geules, chłodniki, sałatki i sosy, meze oraz antipasti i tapas; fingerfood i sushi; kanapki, zimne przystawki, galaretki i galarety, musy i parfaity, pasztety i terriny, sery, półmiski do zimnego bufetu;- zasady planowania, organizacji i logistyki bufetu, ustawiania i dekorowania stołów w zależności od okazji oraz garnirowania i dekoracji półmisków.

 

źródło opisu: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (6)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 158
aka | 2015-06-08
Na półkach: Przeczytane, Kulinaria
Przeczytana: 21 września 2015
książek: 8
Krzysiek93 | 2015-01-04
Na półkach: Przeczytane
książek: 105
Joe | 2013-08-21
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2009 rok
książek: 315
Joanna Furmańska | 2013-02-13
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 1
Marta Sadowska | 2015-06-02
książek: 5928
silverraven | 2013-10-24
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd