rozwińzwiń

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości

Okładka książki Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości David Wolfe
Okładka książki Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości
David Wolfe Wydawnictwo: Vivante kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Superfoods: The Food and Medicine of the Future
Wydawnictwo:
Vivante
Data wydania:
2015-03-11
Data 1. wyd. pol.:
2015-03-11
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788364645549
Tłumacz:
Bartłomiej Kotarski
Tagi:
żywność jedzenie zdrowie przepisy dieta Bartłomiej Kotarski
Średnia ocen

7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
26 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
711
4

Na półkach: , ,

Porzuciłam tą książkę w momencie gdy wpisałam nazwisko autora w wyszukiwarce Google i w mgnieniu oka odkryłam, że jest płaskoziemcą. Nie sądzę, by jakiekolwiek rady zawarte w tej książce miały być wiarygodne...
Jednak jeśli ktoś ma ochotę na koktajl za 18 tys. dolarów, to życzę miłej lektury.

Porzuciłam tą książkę w momencie gdy wpisałam nazwisko autora w wyszukiwarce Google i w mgnieniu oka odkryłam, że jest płaskoziemcą. Nie sądzę, by jakiekolwiek rady zawarte w tej książce miały być wiarygodne...
Jednak jeśli ktoś ma ochotę na koktajl za 18 tys. dolarów, to życzę miłej lektury.

Pokaż mimo to

avatar
1243
742

Na półkach: , ,

Jeżeli jesteście fanami zdrowego żywienia to ta książka jest dla Was. autor opowiada o wybranych składnikach zdrowej diety takich jak kakao, aloes, kokos, miód, algi, itp. każdy rozdział zawiera historie danej rośliny, metody jej produkcji, wskazanie na co ta roślina w organizmie człowieka wpływa i na koniec trochę przepisów kulinarnych jak można taki super pokarm w kuchni wykorzystać. autor opiera się na opracowaniach naukowych i swoich własnych doświadczeniach.

Jeżeli jesteście fanami zdrowego żywienia to ta książka jest dla Was. autor opowiada o wybranych składnikach zdrowej diety takich jak kakao, aloes, kokos, miód, algi, itp. każdy rozdział zawiera historie danej rośliny, metody jej produkcji, wskazanie na co ta roślina w organizmie człowieka wpływa i na koniec trochę przepisów kulinarnych jak można taki super pokarm w kuchni...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1534
1216

Na półkach: ,

„Superżywność” Davida Wolfe’a to książka, która zafascynowała mnie od razu, jak tylko ją zobaczyłam. Moja skłonność do ortoreksji wiąże się z tym, że sięgam po każdą książkę o zdrowym żywieniu i zawsze podchodzę do nich z wielkim zaangażowaniem, nadzieją i podekscytowaniem. W tym przypadku nie było inaczej, a biorąc pod uwagę ile dobrego się o niej wcześniej naczytałam… byłam naprawdę zachwycona, że w końcu i ja mogę ją przeczytać!
Już na wstępie jestem skłonna napisać, że książka jest cudowna. Jednak nawet nie wiem, od czego zacząć pochlebstwa względem niej. Na uwagę zdecydowanie zasługuje oprawa graficzna, bowiem jest po prostu znakomita! Ludzie w większości są wzrokowcami, a to prawdopodobnie najbardziej przyjemna dla oka książka, z jaką do tej pory się spotkałam. Ma w sobie całe mnóstwo pięknych zdjęć, zawiera tabele z wartościami odżywczymi poszczególnych produktów, a i czcionka nie jest tylko czarna – niby nic, a jednak zmienia tak wiele! Sprawia, że książka jest radosna i jej odbiór jest jeszcze lepszy!
David Wolfe posiada bogatą wiedzę z dziedziny dietetyki, co jest doskonale widoczne już na pierwszy rzut oka. W swojej książce przedstawia przede wszystkim 10 najlepszych rodzajów superżywności, ale na tym nie poprzestaje. Poza nimi przedstawia również kilka dodatkowych produktów, na które warto zwrócić uwagę. Znajdziecie tutaj obszerne informacje o jagodach goji, kakaowcu, mace, produktach pszczelich, spirulinie i innych algach, aloesie, orzechach kokosowych i kilku innych. Każdy opis jest bardzo szczegółowy, dokładny i dopracowany. Poznajemy historię danego produkty, legendy z nim związane, ale co najważniejsze – korzyści płynące ze stosowania tego pożywienia w diecie. W dodatkach znajdziemy odniesienia do badań naukowych, a więc widać, że wiedza zawarta w tej książce nie jest wyssana z palca, a ma głębsze podłoże.
Autor nie boi się naukowego słownictwa i z łatwością wprowadza je do swojej książki. Przerażeni? Niepotrzebnie! Pan Wolfe w bardzo przystępny sposób wyjaśnia, czym są przeciwutleniacze, wolne rodniki czy fikocyjaniny. Dzięki tej pozycji dowiecie się, na co powinniście zwracać uwagę podczas poszukiwania i kupowania superżywności oraz w jakich postaciach możecie je znaleźć. Autor podaje również zalecane dziennie spożycie danego produktu. Nie mogło tutaj zabraknąć jeszcze jednej rzeczy… przepisów! Okazuje się, że wprowadzenie superżywności do naszej diety może być łatwe, przyjemne i smaczne!
Niestety, problem z takimi książkami bywa jeden – nie zawsze jest to wiedza zgodna z realiami naszego kraju. Zdrowy tryb życia nie jest u nas tak rozpowszechniony, ale powoli zaczyna się to zmieniać. Ciężko jest znaleźć niektóre produkty wymieniane przez autora (zwłaszcza te z przepisów),a ich cena nie zawsze jest zadowalająca. Jednak osobiście uważam, że warto zainwestować w siebie i swoje zdrowie, bo nasze ciało na pewno nam za to podziękuje. Książka Davida Wolfe’a napradę motywuje do działania i zmiany stylu życia. Dodanie kilku przedstawionych przez autora produktów do codziennej diety może wiele zmienić – oczywiście nie od razu, ale przy dłuższym stosowaniu na pewno zauważycie różnice.
Oczywiście każdy produkt charakteryzuje się nieco innym działaniem, ale łączy je jedno – zbawienny wpływ na nasz organizm. To istne bomby składające się z witamin i niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania komórek pierwiastków, więc zyskujemy regenerację już na tym poziomie. Wiąże się to z polepszeniem samopoczucia, regeneracją i oczyszczeniem organizmu, wzmocnieniem odporności i zmniejszeniem ryzyka zapadnięcia na wiele chorób. Ta książka to doskonałe kompendium wiedzy o superżywności, która może stać się istną biblią dla osoby, która chce zadbać o swoje zdrowie. A produkty takie jak aloes, kakaowiec, jagody goji, spirulina i chlorella czy jagody acai wcale nie są takie trudne do zdobycia – wiem z autopsji ;) Zdecydowanie polecam, bo książka jest po prostu wspaniała!

www.bookeaterreality.blogspot.com

„Superżywność” Davida Wolfe’a to książka, która zafascynowała mnie od razu, jak tylko ją zobaczyłam. Moja skłonność do ortoreksji wiąże się z tym, że sięgam po każdą książkę o zdrowym żywieniu i zawsze podchodzę do nich z wielkim zaangażowaniem, nadzieją i podekscytowaniem. W tym przypadku nie było inaczej, a biorąc pod uwagę ile dobrego się o niej wcześniej naczytałam…...

więcej Pokaż mimo to

avatar
99
4

Na półkach:

Pięknie wydana "encyklopedia superfoods" przeznaczona dla osób, które są gotowe poszukać, sporo zapłacić za składniki i poświęcić trochę czasu dla zdrowia. Książka raczej dla pasjonatów zdrowego żywienia, chociaż nawet miłośnika polskiej kuchni może zachęcić opatrzona zdjęciami charakterystyka 10 rodzajów superżywności: "historia, fakty i legendy", "korzyści", "na co zwracać uwagę", "w jaki sposób korzystać" i "przepisy".

Pięknie wydana "encyklopedia superfoods" przeznaczona dla osób, które są gotowe poszukać, sporo zapłacić za składniki i poświęcić trochę czasu dla zdrowia. Książka raczej dla pasjonatów zdrowego żywienia, chociaż nawet miłośnika polskiej kuchni może zachęcić opatrzona zdjęciami charakterystyka 10 rodzajów superżywności: "historia, fakty i legendy", "korzyści",...

więcej Pokaż mimo to

avatar
22
17

Na półkach:

Super książka zawierająca wiele przydatnych informacji z zakresu medycyny naturalnej i zdrowego odżywiania, a do tego przepiękne zdjęcia.
W książce znajdziemy spis ogólnodostępnych produktów (liczba sklepów ze zdrową żywnością rośnie niczym grzyby po deszczu),które uważane są za "jedzenie przyszłości".

Duża dawka wiedzy o działaniu zielonej żywności, sposób spożywania, dawkowania, mnóstwo przepisów i to wszystko w tej jednej książce.

Polecam miłośnikom zdrowego odżywiania, ale nie tylko. Również tym, którzy chcą rozpocząć walkę o swoje zdrowie naturalnymi metodami.

Super książka zawierająca wiele przydatnych informacji z zakresu medycyny naturalnej i zdrowego odżywiania, a do tego przepiękne zdjęcia.
W książce znajdziemy spis ogólnodostępnych produktów (liczba sklepów ze zdrową żywnością rośnie niczym grzyby po deszczu),które uważane są za "jedzenie przyszłości".

Duża dawka wiedzy o działaniu zielonej żywności, sposób spożywania,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
226
102

Na półkach: , ,

Fajna ale jak dla mnie jest to żywność jak na Polaka kieszeń jeszcze nieco bardzo droga. A jeśli nie tyle droga to słabo dostępna. Jest to do zrobienia ale myślę że można inaczej, lepiej, taniej. W każdym razie, ciekawa lektura. Sok z soku jęczmienia na pewno jest słusznie nazwany zieloną krwią.

Fajna ale jak dla mnie jest to żywność jak na Polaka kieszeń jeszcze nieco bardzo droga. A jeśli nie tyle droga to słabo dostępna. Jest to do zrobienia ale myślę że można inaczej, lepiej, taniej. W każdym razie, ciekawa lektura. Sok z soku jęczmienia na pewno jest słusznie nazwany zieloną krwią.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    113
  • Przeczytane
    33
  • Posiadam
    8
  • Zdrowie
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • Dietetyka
    2
  • Szukam ebooka
    2
  • Teraz czytam
    2
  • 2018
    2
  • Selfhelp
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości


Podobne książki

Przeczytaj także