Cztery strony smaku

Okładka książki Cztery strony smaku
praca zbiorowa Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie Seria: Z różą wiatrów literatura podróżnicza
328 str. 5 godz. 28 min.
Kategoria:
literatura podróżnicza
Seria:
Z różą wiatrów
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Dolnośląskie
Data wydania:
2012-10-03
Data 1. wyd. pol.:
2012-10-03
Liczba stron:
328
Czas czytania
5 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324592722
Tłumacz:
Marta Czub
Tagi:
podróże jedzenie
Średnia ocen

                5,2 5,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,2 / 10
31 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
3769
950

Na półkach: , , ,

Po wcześniejszym przeczytaniu "Historii smaku" Bryan'a Bruce'a mialam już pewne wyobrażenie na temat literatury opisującej smaki. I przyznam,że tamto zetknięcie było smakowite poprzez rys historyczny,opis miejsc,z których pochodziły dane składniki. Tutaj mamy do czynienia z czymś zupełnie innym. Niestety ten odmienny charakter bynajmniej nie pomaga w rozsmakowaniu się w krótkich tekstach pisanych przez różne osoby. Don George zebrał w jednym tomie opowieści znanych podróżników, pisarzy, krytyków kulinarnych bo pragnął zabrać czytelnika w magiczną podróż kulinarną. Niestety jakoś trudno wczuć się w atmosferę przy takich króciutkich historyjkach, nie do końca udanych, bo o ile w każdym jest mniej lub bardziej opisane jedzenie to podejście do tematu jest różne. Czasami to tylko opis gościnności z jaką autor wątku gdzieś się spotkał, czasem ma to związek z miejscowymi obrzędami,kulturą, innym razem z panującymi lokalnymi warunkami i rosnącymi tam warzywami,owocami.
Ogólnie chodzi o to,że nie obejmuje to szerszego terenu, nie ma charakterystyki danego kraju czy specjalnie podkreślonego charakteru danej strefy klimatycznej. Dostajemy zlepek różnych opowiastek, misz-masz, w którym nie odnajduję specjalnego, wyraznego smaku.Dałam się zabrać w kiepską - tym razem - podróż kulinarną.

Po wcześniejszym przeczytaniu "Historii smaku" Bryan'a Bruce'a mialam już pewne wyobrażenie na temat literatury opisującej smaki. I przyznam,że tamto zetknięcie było smakowite poprzez rys historyczny,opis miejsc,z których pochodziły dane składniki. Tutaj mamy do czynienia z czymś zupełnie innym. Niestety ten odmienny charakter bynajmniej nie pomaga w rozsmakowaniu się w...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    52
  • Przeczytane
    45
  • Posiadam
    19
  • Podróżnicze
    4
  • Kulinaria
    3
  • Teraz czytam
    3
  • Z różą wiatrów
    2
  • Kuchnia
    2
  • Kulinarnie
    1
  • Bartek
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Cztery strony smaku


Podobne książki

Przeczytaj także