Mafijna książka kucharska

Tłumaczenie: Michał Rachański
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza MULTICO
5 (2 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Das Mafia-Kochbuch
data wydania
ISBN
978-83-7073-598-2
liczba stron
64
język
polski
dodała
laurka

Propozycja nie do odrzucenia dla miłośników dobrej, włoskiej kuchni. Zobacz, co jedzą członkowie mafii i zrób to sam. „Mafijna książka kucharska” z wdziękiem łączy proste, tradycyjne przepisy i anegdoty z dziejów Cosa Nostry. Autor proponuje 12 typowych mafijnych menu od przystawek, przez dania główne, po desery. Każdy z przepisów nawiązuje do historii mafii i jej zwyczajów. Przepisy jak...

Propozycja nie do odrzucenia dla miłośników dobrej, włoskiej kuchni. Zobacz, co jedzą członkowie mafii i zrób to sam. „Mafijna książka kucharska” z wdziękiem łączy proste, tradycyjne przepisy i anegdoty z dziejów Cosa Nostry.

Autor proponuje 12 typowych mafijnych menu od przystawek, przez dania główne, po desery. Każdy z przepisów nawiązuje do historii mafii i jej zwyczajów. Przepisy jak to w kuchni włoskiej są łatwe, a efekt doskonały. Z przyrządzeniem dań poradzi sobie każdy.

Doskonały prezent dla prawdziwego mężczyzny.

 

źródło opisu: http://www.multicobooks.pl/kulinaria/kuchnia---zro...(?)

źródło okładki: http://www.multicobooks.pl/kulinaria/kuchnia---zro...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1250
Matacz | 2012-10-17
Przeczytana: 16 października 2012

Mafijna książka kucharska jest interesującą propozycją. Dużym plusem jest pomysł i bardzo ciekawy sposób wydania (książka posiada dziurę na wylot "po kuli"). Przepisy zebrane są w 12 zestawów składających się najczęściej z przystawki, dania głównego i deseru. Oprócz treści związanych bezpośrednio z przygotowaniem potraw pojawiają się krótkie anegdoty na temat członków mafii, ich preferencji kulinarnych i sposobu działania "firmy".
A co do samych przepisów... robi się trochę gorzej. Przy czytaniu, żaden nie spowodował u mnie większego zaciekawienia. Dodatkowo w wielu z nich pojawia się anchois, którego nie lubię, więc dania z automatu skreślam.
Podsumowując nie wiem czy kiedykolwiek ugotuję coś na podstawie tej książki. Wiem natomiast, że pewnie nie raz wyjmę ją w towarzystwie znajomych, aby pokazać jak fajnie można wydać książkę kucharską :)

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd