Smaki polskie, czyli jak się dawniej jadało
Wydawnictwo: WAM kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- WAM
- Data wydania:
- 2008-10-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2008-10-01
- Liczba stron:
- 224
- Czas czytania
- 3 godz. 44 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-7505-165-0
- Tagi:
- gotowanie przepisy
Kulinarna podróż do przeszłości. Barwne, często zabawne opisy obyczajów naszych przodków, uzupełnione są licznymi, tradycyjnymi recepturami, które wykorzystać można we współczesnej kuchni. I tak obok kilku przepisów na rosół, Andrzej Kozioł podaje sposoby na przyrządzenie pieczeni z prosięcia, Gebetnerowskiego miodu, czy... zdrowej kawy.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 16
- 5
- 3
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Jestem fanką kuchni w każdym znaczeniu tego słowa. O jedzeniu mogłabym czytać godzinami. Sztuką jest więc kogoś tak zainteresowanego tematem tak do niego zniechęcić. Książka niestety jest zwyczajnie nudna. Rozdziały ciągną się w nieskończoność i niestety bywały chwile kiedy ze zniecierpliwieniem zerkałam na kilka kartek w przód szukając końca rozdziału.
Temat ciekawy, historie ciekawe a jednak coś poszło nie tak. Zbyt mało anegdot, za dużo poupychanych cytatów ze źródeł historycznych, a przepisy "do wykorzystania we współczesnej kuchni"? Konia z rzędem temu, kto byłby w stanie cokolwiek z tego ugotować.
Jestem fanką kuchni w każdym znaczeniu tego słowa. O jedzeniu mogłabym czytać godzinami. Sztuką jest więc kogoś tak zainteresowanego tematem tak do niego zniechęcić. Książka niestety jest zwyczajnie nudna. Rozdziały ciągną się w nieskończoność i niestety bywały chwile kiedy ze zniecierpliwieniem zerkałam na kilka kartek w przód szukając końca rozdziału.
więcej Pokaż mimo toTemat ciekawy,...
Ciekawe historyczne spojrzenie na stół.
Ciekawe historyczne spojrzenie na stół.
Pokaż mimo to