Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Stop dla raka

Tłumaczenie: Beata Kamińska
Wydawnictwo: Esprit
7,57 (7 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
3
8
0
7
2
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Gib Krebs keine Chance
data wydania
ISBN
978-83-61989-27-1
liczba stron
280
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodała
kolmanka

Aktywna profilaktyka nowotworowa zgodnie z wynikami najnowszych badań Zastosuj odkrycia naukowców w swojej kuchni! Poznaj prosty przepis na zapobieganie chorobom nowotworowym! Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną...

Aktywna profilaktyka nowotworowa zgodnie z wynikami najnowszych badań

Zastosuj odkrycia naukowców w swojej kuchni! Poznaj prosty przepis na zapobieganie chorobom nowotworowym!

Lekarze zgodni są co do jednego: zachorowania na raka można by w wielu przypadkach uniknąć! Ten, kto np. je dużo warzyw i owoców, przyjmuje cenne składniki odżywcze i substancje czynne, wspomagając tym samym naturalną zdolność organizmu do samoleczenia. Badania przeprowadzone wśród ludności różnych państw i kontynentów wskazują na to, że istnieją rejony, w których sposób odżywiania jest kluczem do zdrowia mieszkańców. Czy można więc, stosując właściwą dietę, istotnie zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Prof. dr Michael Hamm, dietetyk specjalizujący się w profilaktyce chorób i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Stosowanych w Hamburgu, jest przekonany, że tak. Swoją wiedzę opiera na doświadczeniach Światowego Funduszu Badań nad Rakiem, którego raport naukowy należy obecnie do najbardziej wiarygodnych na świecie i stanowi podstawę do opracowywania metod zapobiegania chorobom nowotworowym.

Co znajdziesz w tej książce?
Przystępne wyjaśnienie, czym jest choroba nowotworowa, jak powstaje oraz w jakiej mierze jest wynikiem trybu życia i czynników środowiskowych
Podstawy dietetyki – czyli co powinniśmy jeść, a czego unikać, żeby jedzenie było dla nas lekarstwem, a nie czynnikiem ryzyka
Kompleksowy przegląd produktów spożywczych ze wskazaniami, które z nich mają właściwości antyrakowe, a których, z uwagi na ich rakotwórcze działanie, należy się wystrzegać
Uwagi na temat przygotowywania posiłków – o wartości pokarmów decyduje również to, czy jemy je na surowo, smażymy czy gotujemy
Wiele pomysłów na smaczne i zdrowe potrawy, które urozmaicą Twój jadłospis
Tabelki i wykresy ilustrujące porady zawarte w książce, które pomogą w stworzeniu diety idealnie dopasowanej do twojego wieku i trybu życia
Uwagi na temat innych działań profilaktycznych, o których nie powinno się zapominać, takich jak badania lekarskie (jaki trzeba wykonywać i kiedy) oraz zdrowy styl życia (jakie sporty uprawiać, jak rozłożyć w czasie pracę i odpoczynek, jak zapewnić sobie zdrowy sen itd.)

 

źródło opisu: Wydawnictwo Esprit 2010

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (12)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 777
kolmanka | 2011-06-08
Na półkach: Przeczytane

Tym razem miałam przyjemność czytania poradnika. Rzecz dotyczyła sposobów zapobiegania nowotworom w myśl zasady – lepiej zapobiegać, niż leczyć.



Myślę, że warto zaopatrzyć się w taką książkę i to jak najwcześniej, bo chociaż nowotwory dotykają częściej ludzi starszych, to choroba ta może rozwijać się przez dziesięciolecia, stąd prosty wniosek – odpowiednio wcześniejsze zapobieganie może być kluczowe. O wszystkim tym można zresztą przeczytać w książce „Stop dla raka”.



Co ciekawe, rady jak zawczasu „walczyć” z rakiem są bardzo dobrze pod względem naukowym wyjaśnione, nie są to więc reguły w stylu „jedz kapustę bo jest zdrowa” ale „jedz kapustę bo zawiera glukozynolany, które mają działanie antybiotyczne”. Oczywiście autor wyjaśnia wszystkie te terminy.



Będąc już przy jedzeniu kapusty, wypada powiedzieć, czego, w przeważającej części, dotyczy polecany w książce sposób zapobiegania rakowi. Mianowicie – jedzenia! Autor, co mnie wyjątkowo cieszy, właśnie w jedzeniu widzi główny oręż w...

książek: 398
Hitomi99 | 2016-01-01
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 01 stycznia 2016
książek: 141
sowka | 2015-02-11
Na półkach: Przeczytane
książek: 1545
lorelei | 2015-01-01
książek: 566
lucek | 2013-10-27
Na półkach: Przeczytane, Lit. niemiecka
Przeczytana: październik 2016
książek: 686
Effy | 2013-04-05
Przeczytana: 05 kwietnia 2013
książek: 1231
Jusia | 2011-06-09
Przeczytana: 15 lipca 2012
książek: 127
gg_kk | 2016-07-16
książek: 793
matkazata | 2016-07-09
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 336
zobacz kolejne z 2 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd