Wspominki o Włodzimierzu Wysockim

- Zebra
- 1990-01-01
- 1990-01-01
- Olbrychski aktorzy rosyjscy Wysocki
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Bardzo krótka książeczka o Wysockim.Wysockim- nie bardzie, aktorze, pomniku-ale głównie przyjacielu. Olbrychski w ciepły sposób opowiada historię swojej przyjaźni z tym niesamowitym człowiekiem.Człowiekiem, który całe życie dążył do autodestrukcji. Wielkim poetą, nie umiejącym żyć we współczesnym sobie świecie.
Pokaż mimo toGarść wspomnień i wrażeń pozostałych po przyjaźni Olbrychskiego z najwybitniejszym rosyjskim bardem. Kosztem obiektywnej oceny życia i twórczości Wysockiego zyskujemy nieco sentymentalny i bajkowy obraz artysty. Autor książki wyławia z prozy życia Mistrza magiczne momenty i z wrodzoną sobie umiejętnością zamienia je w bajkową opowieść. Wysocki Olbrychskiego to wielki i zarazem tragiczny bard, którego twórczość hipnotyzowała rzesze wielbicieli. Interesująca, napisana z polotem lektura, wzbogacona o tłumaczenia najsłynniejszych utworów artysty.
Garść wspomnień i wrażeń pozostałych po przyjaźni Olbrychskiego z najwybitniejszym rosyjskim bardem. Kosztem obiektywnej oceny życia i twórczości Wysockiego zyskujemy nieco sentymentalny i bajkowy obraz artysty. Autor książki wyławia z prozy życia Mistrza magiczne momenty i z wrodzoną sobie umiejętnością zamienia je w bajkową opowieść. Wysocki Olbrychskiego to wielki i...
więcej Pokaż mimo toBardzo króciutkie te wspominki, myślę, że udało by się autorowi napisać więcej, bardzo dobra.
Pokaż mimo toWspominki Olbrychskiego o Wysockim. Historia ich znajomości, przyjaźni. Bardzo ciekawe.