rozwińzwiń

Chwasty od kuchni

Okładka książki Chwasty od kuchni Piotr Ciemny
Okładka książki Chwasty od kuchni
Piotr Ciemny Wydawnictwo: Znak Koncept kulinaria, przepisy kulinarne
240 str. 4 godz. 0 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak Koncept
Data wydania:
2021-05-01
Data 1. wyd. pol.:
2021-05-01
Liczba stron:
240
Czas czytania
4 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324073788
Tagi:
przepisy kulinarne kuchnia gotowanie zdrowe gotowanie superfoods
Średnia ocen

7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
8 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
178
131

Na półkach:

Nigdy nie spodziewałam się, że książka kucharska może być przyjemną lekturą. Jest również pięknie wydana, a na zdjęcia aż chce się patrzeć. Z kilku przepisów/inspiracji skorzystałam i zdecydowanie było warto. Książka godna uwagi szczególnie dla osób lubiących kuchnię azjatycką i kiszonki.
Trzeba jednak zaznaczyć, że nie jest to zielnik i o ile przy każdej opisanej roślinie widnieje informacja jak ona wygląda i jakie są możliwe pomyłki z trującymi roślinami, to w niektórych wypadkach jest ich za mało, żeby taką roślinę oznaczyć.

Nigdy nie spodziewałam się, że książka kucharska może być przyjemną lekturą. Jest również pięknie wydana, a na zdjęcia aż chce się patrzeć. Z kilku przepisów/inspiracji skorzystałam i zdecydowanie było warto. Książka godna uwagi szczególnie dla osób lubiących kuchnię azjatycką i kiszonki.
Trzeba jednak zaznaczyć, że nie jest to zielnik i o ile przy każdej opisanej roślinie...

więcej Pokaż mimo to

avatar
454
252

Na półkach:

"Chwasty od kuchni" Piotr Ciemny
Od dawna fascynuje mnie świat ziół. Lubię je znać i zbierać. Niejednokrotnie przekonałam się, że są skuteczniejsze od leków. Oczywiście nie mam nic przeciw aptecznym specyfikiem, bo czasem tylko one mogą pomóc. Niemniej uwielbiam poznawać świat dzikich roślin, lubię wiedzieć co i kiedy mogę zbierać.
Pozycja Piotra Ciemnego jest bardzo ciekawa - autor nie skupia się tylko na takich "popularnych" chwastach jak np. czosnek niedźwiedzi czy lebiodka, ale opisuje szereg innych jak czosnaczek czy podagrycznik. Wiele z tych chwastów jest znanych każdemu z nas, ale niewiele osób wie, że drzemie w nich ogromny potencjał. Ciemny opisuje rośliny w bardzo przystępny sposób, podaje też kilka przepisów z nimi związanych. Zdecydowanie polecam każdemu, kto chce zgłębić ich tajemnice.

"Chwasty od kuchni" Piotr Ciemny
Od dawna fascynuje mnie świat ziół. Lubię je znać i zbierać. Niejednokrotnie przekonałam się, że są skuteczniejsze od leków. Oczywiście nie mam nic przeciw aptecznym specyfikiem, bo czasem tylko one mogą pomóc. Niemniej uwielbiam poznawać świat dzikich roślin, lubię wiedzieć co i kiedy mogę zbierać.
Pozycja Piotra Ciemnego jest bardzo...

więcej Pokaż mimo to

avatar
758
320

Na półkach:

Fascynuje Cię świat dzikich ziół?
A może miałeś kiedyś ochotę skosztować sałatki z liści lub kwiatów zerwanych na spacerze, ale nie wiedziałeś, które są jadalne?
Słyszałeś może od babci lub prababci, że kiedyś kawa była inna i można ją zrobić z korzenia pewnych chwastów?
A może po prostu chcesz lepiej poznać rośliny, które prawdopodobnie dobrze znasz z widzenia, ale nie masz pojęcia, że mogą zagościć na Twoim talerzu?

Świetnie się składa, bo od kilku dni w księgarniach znajdziesz książkę Piotra Ciemnego "Chwasty od kuchni" @chwastyodkuchni. Dzięki niej nawet laik będzie mógł teraz zrobić roślinny miód, ocet, syrop, a zwykłe pierogi, krokiety, czy sałatki nabiorą nowego smaku dzięki dodatkowi własnoręcznie zerwanych chwastów.

Warto spojrzeć przychylnym okiem na pospolite chwasty. W książce znajdziecie sporo porad, wskazówek, ciekawostek, faktów historycznych a wszystko ubrane jest w przyjemne dla oka zdjęcia i czcionkę. Nie jest to zwykła książka kucharska. To przetwornik, który otworzy Ci oczy i pozwoli poznać lepiej rośliny wokół a także pobudzi do kuchennych eksperymentów.

Mi jeszcze nie udało się zebrać chwastów i przygotować potrawy z ich dodatkiem, ale wszystko przede mną!
Będę się musiała uważniej rozglądać podczas leśnych spacerów z Tajgą 😉

A czy Ty jadłeś kiedyś chwasty?

Fascynuje Cię świat dzikich ziół?
A może miałeś kiedyś ochotę skosztować sałatki z liści lub kwiatów zerwanych na spacerze, ale nie wiedziałeś, które są jadalne?
Słyszałeś może od babci lub prababci, że kiedyś kawa była inna i można ją zrobić z korzenia pewnych chwastów?
A może po prostu chcesz lepiej poznać rośliny, które prawdopodobnie dobrze znasz z widzenia, ale nie...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    35
  • Przeczytane
    10
  • Posiadam
    5
  • Zdrowie
    2
  • Natura
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Kuchnia
    1
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1
  • DO SEGREGACJI
    1
  • Ziołowa moc
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Chwasty od kuchni


Podobne książki

Przeczytaj także