Nie ma tego Złego

- Nie ma tego Złego
- Sine Qua Non
- fantasy
- Nie ma tego Złego
- fantastyka, fantasy, science fiction
- fantasy
Jedni mówią, że Złe to kraina za Gwiżdżącymi Górami.
Inni utrzymują, że Złe to wszyscy, których Dolina wygnała, w tym magowie. Mieszkają w górach i hodują w sobie nienawiść, aż nie mogą jej znieść – wtedy sięgają po oręż i ruszają do ataku.
Są też tacy, co twierdzą, że Złe to moc. I że to ona zmienia ludzi w bestie.
Edmund zwany Kociołkiem, niegdyś żołnierz w armii księcia Stefana, dziś spełniony mąż i ojciec, a do tego karczmarz słynny na całe Wichrowiny, wdepnął w bagno, które podejrzanie zalatuje Złem. Razem ze swą drużyną do zadań specjalnych – socjopatycznym elfem, goblinem zwiadowcą, pełnym tajemnic guślarzem, charakternym krasnoludem i jednym z ostatnich prawdziwych rycerzy Doli – otrzymał zlecenie, które okazało się czymś więcej niż zwykłe dostarczanie przesyłek czy osłanianie karawan.
Karczemne bijatyki, dworskie spiski, nocne biesiadowanie, walka z potworami, a do tego kuchnia taka, że palce lizać!
Przekonaj się, co jeszcze czeka na Ciebie w Dolinie!
Opinie [2]
Bawiłam się rewelacyjnie!!! Dowcip, emocje i bohaterowie, do których łatwo się przywiązać. Chcę kolejny tom już zaraz teraz.
Pokaż mimo to"Nie oceniaj książki po okładce" To da się tak...
więcej*
Drużyna do zadań specjalnych: Kucharz, Rycerz, Elf, Guślarz, Goblin oraz Krasnolud. Ta niezwykła zbieranina pracuje i mieszka razem, a po ostatnim udanym zleceniu polegającym na uratowaniu córy jednego z rozlicznych władców Doliny, należy do elity wśród najemników. Jedna jak się szybko okazuje, sława potrafi skutecznie...