Teściowa

Okładka książki Teściowa autora Moa Herngren, 9788383612676
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Teściowa
Moa Herngren Wydawnictwo: Albatros Cykl: Sceny z życia rodzinnego (tom 2) literatura piękna
Sceny z życia rodzinnego (tom 2)
Svärmodern

Wyróżniona opinia i

Teściowa

Oceny książki Teściowa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Teściowa

Dużo gorsza niż "Rozwod". Powierzchowna.

Dużo gorsza niż "Rozwod". Powierzchowna.

Najlepsza jak do tej pory część cyklu. Nikt i nic tu nie jest czarno-białe i choć minęło już trochę odkąd skończyłam lekturę nadal do niej wracam i próbuje ułożyć swoje odczucia.

Po bardzo emocjonującej pierwszej części odważyłam się w końcu przeczytać drugą część, tym razem o teściowej. Z rozdziału na rozdział czułam do owej teściowej, czyli Asy coraz większą niechęć. W pewnym momencie byłam już bardzo zmęczona, zniechęcona. Wiem jak to jest mieć w swoim otoczeniu takie osoby jak Asa i czytanie o tym przez znaczną część książki nie było łatwe. (To nie teściowa). Z wielką niecierpliwością czekałam na włączenie innych narracji. Asa, należą ci się gratulacje. Twój syneczek Andreas wybrał sobie na żonę taka samą osobę jak ty. Tak samo trudną, kontrolującą, wymuszającą. Andreas, był czas kiedy miałeś już dość i jednej i drugiej. Trzeba było spakować dzieciaka i uciekać !!! Jak najdalej od nich. Nie zrobiłeś tego ale podjąłeś pewną (wg mnie głupią) decyzję. Ta książka to mistrzostwo. Czytanie o skomplikowanych rodzinnych relacjach naprawdę nie jest łatwe. Potrzebowałam trochę czasu żeby ochłonąć. Polecam !

1736 użytkowników ma tytuł Teściowa na półkach głównych
327 użytkowników ma tytuł Teściowa na półkach dodatkowych

Moa Herngren
Moa Herngren
szwedzka dziennikarka, autorka i scenarzystka. Jest młodszą siostrą znanego duetu Felix Herngren i Måns Herngren. Moa zyskała uznanie jako autorka poruszających dramatów obyczajowych, takich jak "The Mother-in-Law" i "The Divorce" (pol. "Rozwód"). W swojej karierze dziennikarskiej piastowała stanowisko redaktorki naczelnej magazynu "Elle" i pracowała jako wolna strzelczyni oraz producentka telewizyjna.

Cytaty z książki Teściowa