Podróż tysiąca mil

- The Forgotten Road
- Hanna de Broekere
- Znak Literanova
- The Forgotten Road
- Opowieści sprzedawcy marzeń (tom 2)
- Hanna de Broekere
Niektórzy zastanawiają się, jak to jest pojawić się na własnym pogrzebie. Charles dostał taką szansę. Uznany za zmarłego, słynny sprzedawca marzeń oczami wyobraźni już widział, jak staje przed tłumem zszokowanych żałobników.
Ale gdy zobaczył, że żegnają go tylko trzy osoby, zrozumiał, jak wielką szansę zmarnował. Przez całe życie nie zdołał zamieszkać w niczyim sercu. Przeciwnie – wiele serc złamał.
Lecz skoro Charles był martwy dla świata, teraz mógł narodzić się na nowo. Postanowił wyruszyć w wielką podróż, by odkupić winy. Nie wiedział, że w drodze spotka się z zadziwiającą ludzką dobrocią, ale i największą podłością.
Czy z tych spotkań Charles zdoła wyciągnąć odpowiednie lekcje?
I która z dróg okaże się trudniejsza – ta, która liczy tysiące mil, czy ta w głąb własnego serca?
Richard Paul Evans wraca z wyjątkowym cyklem „Opowieści Sprzedawcy Marzeń”, by pokazać, do czego zdolny jest człowiek, który dostał szansę, by zacząć życie od nowa.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Bóg nie będzie sprawdzał, czy macie medale, dyplomy, stopnie naukowe, tylko czy macie blizny- Elbert Hubbard.
Nie bierzcie życia zbyt poważnie. Nie wyjdziecie z niego żywi- Elbert Hubbard.
Większość osób, które twierdzą, że nie ma Boga, w rzeczywistości jest na niego zła i myśli, że zaprzeczenie jego istnieniu to sposób, żeby ...
Rozwiń
Opinie [74]
Podobnie jak w przypadku tomu pierwszego, po przeczytaniu pierwszych akapitów - utonęłam. Lektura całkowicie mnie pochłonęła. Magia Evansa działa dalej. Charles dostaje szansę od losu. Żyje i może ze swoim życie zrobić co tylko chce, a chce dużo. Przede wszystkim chce naprawić błędy, które dopiero teraz zauważył. Chce zmiany na lepsze, musi i chce pobyć ze sobą sam na sam,...
więcejKsiążka jest trochę podobna do poprzedniej części kilku tomów które Evans napisał też o podróży tylko teraz innego bohatera, książka ciekawa można się dowiedzieć sporo chociażby o sławnej drodze Route 66 i innych ciekawostek ale jednak nie chciałabym czytać o tym non stop wtedy wybrałabym jakiś przewodnik. Znowu wątek o wspaniałomyślnych kelnerkach to dobrze widocznie...
więcejCzytałam raczej negatywne opinie o tej części z serii, pisano że nudna, że niewiele się działo. A dla mnie ta książka okazała się rewelacyjna!! Owszem, zdarzało się że na niektórych stronach nużyły mnie opisy ciekawostek na route 66, ale tego co może nudzić było stosunkowo niewiele a musiało się pojawić. Charles spotyka parę bardzo ważnych postaci i już to samo w sobie jest...
więcej„Podróż tysiąca mil” Richarda Paula Evansa to druga część cyklu „Opowieści sprzedawcy marzeń”. Po przeczytaniu pierwszej, noszącej tytuł „Sprzedawca marzeń”, byłam bardzo ciekawa dalszych losów Charlesa Jamesa, głównego bohatera serii. Wspomniany mężczyzna stał się znany i ogromnie bogaty za sprawą prowadzenia prelekcji oraz szkoleń o tym, jak osiągnąć sukces.
więcejW wyniku...
Dużo gorsza niż poprzednia, ale warto przeczytać ze względu na drugą połowę książki. Akcja przyspiesza i zaczynają pojawiać znacznie głębsze refleksje a nie tylko opis drogi ze szczegółami. Dobra jako przewodnik po Route 66 ;)
Pokaż mimo toŚwietna powieść,tylko zaczęłam nie w tej kolejności czytac.
Pokaż mimo toPolecam. Świetna wędrówka po Ameryce i po nie znanych miejscach. Miło sie czytało..
Czy można zacząć wszystko jeszcze raz? Czy można zacząć żyć inaczej? Można. Zawsze.
więcejCharles James przyzwyczajony do wystawnego życia, które osiągnął oszukiwaniem ludzi jako sprzedawca pakietów finansowych tylko teoretycznie gwarantujących bogactwo, zostaje uznany za zmarłego. Był na liście pasażerów samolotu, który rozbił się tuż po starcie. Pojawia się incognito na...
Książka bardzo podobna do serii "Dzienników pisanych w drodze".
więcejGłówny bohater po katastrofie samolotu, na który na szczęście się spóźnił i dzięki temu żyje, udaje się w pieszą podróż drogą Route66 do swojej byłej żony. Chce w ten sposób odpokutować swoje winy. Po drodze ma wiele przygód- przyjemnych jak i tych mniej przyjemnych. Spotyka również różnych ludzi dzięki którym...
Ja również mam podobne odczucia co Monika. Różnica jedynie polega na tym, że Charles James odbywa swą wędrówkę w 2 tomie, a Alan w "Dziennikach" w 1. Z niecierpliwością czekam na kolejną część, ale także na inne powieści Richarda Paula Evansa.
Pokaż mimo toJestem wielką fanką autora, każda z książek ma w sobie coś głębszego, refleksyjnego. Tym razem jednak ta część trylogii bardzo przypomina mi wydarzenia z Dzienników pisanych w drodze, za dużo opisów, mało wydarzeń. Ale i tak jestem ciekawa kolejnej części.