Punk 57

Przesłanie Punka

1620 56 58

Misha na początku wnerwiajacy ale takto mega urocze że tak myśli o Ryen ❤️‍🩹

Misha na początku wnerwiajacy ale takto mega urocze że tak myśli o Ryen ❤️‍🩹

Historia bardzo mi się podobała od początku, od razu mnie zaciekawiła. Szczegółowy opis scen erotycznych zaniża ocenę, osobiście nie dla mnie wplątanie takich wątków.

Mocno wattpadowa, prosta i przewidywalna fabuła, natomiast 4/5🌶️

Mocno wattpadowa, prosta i przewidywalna fabuła, natomiast 4/5🌶️

Sięgnęłam po tą książkę tylko ze względu na jej popularność. Chciałam sprawdzić czy faktycznie jest warta tej całej niedostępności i szumu, który w okół siebie zgromadziła. Tak naprawdę nawet nie wiedziałam o czym opowiada. Czy żałuję? Totalnie nie.

Już od początku zakochałam się w motywie listów i całej relacji bohaterów. Jest w tym coś... magicznego. Te wszystkie obietnice, które sobie złożyli, wspólnie napisane teksty piosenek, czy kłótnie o gry. Praktycznie dorastali razem, a nigdy się nie widzieli. Nie spotkałam się do tej pory z tak cudowną fabułą.

Książka porusza wiele współczesnych problemów. Dzięki temu wydaje się mega prawdziwa, a bohaterowie ludzcy. Autorka nie zidealizowała ich, wręcz przeciwnie. Każdy ma jakieś udręki i musi z nimi walczyć. Noszą maski, aby wpasować się do otoczenia. Brzmi znajomo prawda?

Sposób pisania Douglas bardzo przypadł mi do gustu. Jest naszpikowany emocjami, które nawet ja odczuwałam. Razem z postaciami przeżywałam to, co się działo, a działo się i to dużo. Co chwilę byłam zirytowana i poruszona naraz. Szczególnie w momencie pewnego crossoveru...

Motyw książki może zniechęcić do czytania. Kolejna wattpadowa opowieść... Jednak nie tutaj. Moi drodzy Mishy i Ryen nie da się podmienić.

więcej Pokaż mimo to

Książka jest super. Bardzo ją polubiłam i nawet chętnie będę do niej wracać, ponieważ historia Ryen i Mishy jest tak pięknie napisana i tak ciekawa, że napewno do niej powrócę. Polecam bardzo. <3

Irytująca główna bohaterka, ale z czasem się wyrabia.

Irytująca główna bohaterka, ale z czasem się wyrabia.

Ro pierwsza książka Douglas, po którą sięgnęłam. Chwilę mi zajęło nim udało mi się poznać jej styl,ale przejście przez hostorie okazało się bardzo szybkie i przyjemne. Ciekawa i nietypowa historia. Zakończenie może trochę zbyt podkoloryzowane i niezbyt pasujące do charakteru głównych bohaterów, ale mimo wszystko oceniam książkę wysoko.

➡️Pokochałam tę książkę bezpowrotnie🥰, nie potrafiłam się od niej oderwać, a Reyn jest przedstawicielką jednego z moich ulubionych motywów- przemiany popularnej cheerleaderki w nie przejmującą się opinią innych szczerą dziewczynę✨.
➡️Zachowanie Mishy momentami, naprawdę mnie drażniło i było niezrozumiałe🤷, jednak plot twisty związane z jego osobą naprawdę mnie zaskakiwały🫢.
➡️Nastrój tajemniczości, który oplata całą fabułę jest niesamowity🤩, cały czas trzyma w napięciu i pozostawia czytelnika z wieloma pytaniami i zagadkami do wyjaśnienia🤔.
➡️Język momentami jest bardzo wulgarny😈, co może nie spodobać się każdemu. Jednak uważam ten element za charakterystyczny dla autorki.

więcej Pokaż mimo to

Znacie twórczość Penelope Dauglas?

Ja przyznam szczerze, że przeczytałam dopiero pierwszą książkę tej autorki 🫣.

Ryan i Misha piszą ze sobą listy od lat. Nigdy nie mieli okazji poznać się na żywo, ale stworzyła się między nimi ogromną więź. Postanowili, że nie doprowadzą do spotkania. Jednak chłopak przypadkowo wpada na dziewczynę. Od tego spotkania wszystko się zmienia.

Co wydarzyło się na spotkaniu?
Czy ich przyjaźń przetrwa?

Na początku wspomnę, że spodobał mi się styl pisania autorki. Fabuła od samego początku wciągnęła i dostarczyła sporo emocji. Kreacja bohaterów była bardzo ciekawa, tak samo jak pomysł na historię. Nie wszystko w niej było takie oczywiste, były momenty, które zaskakiwały. Zdecydowanie chętnie sięgnę po inne książki autorki. Polecam.

Znacie twórczość Penelope Dauglas?

Ja przyznam szczerze, że przeczytałam dopiero pierwszą książkę tej autorki 🫣.

więcej Pokaż mimo to

Dwójka młodych ludzi, prawdziwych przyjaciół, pokrewnych dusz. Nie wiedzą jak wyglądają, nigdy się nie spotkają, nie będą siebie szukać w mediach społecznościowych. Mają siebie i swoje listy. Listy, dzięki którym nawiązali niespotykaną więź.

Złożyli sobie obietnice, jednak życie rządzi się swoimi prawami. Misha spotkał dziewczynę z listów. Połączył ich czysty przypadek. Ryen, jego Ryen okazała się kimś zupełnie innym. Okłamała go, a on tego tak nie zostawi.

Już dawno nie wkręciłam się tak w jakąś obyczajówkę. Bohaterowie z bagażem, gra pozorów, życie licealne i muzyka. Dałam się porwać! Jak tu nie ulec frontmanowi kapeli 😎

Mamy tutaj historię opowiedzianą przez dwóch głównych bohaterów, co daje nam szerszą perspektywę.

Przyjemnie mi się im towarzyszyło od pierwszego listu, aż do wzruszającego zakończenia. Nie mogło skończyć się inaczej!

Co kryje się za postacią głupiutkiej cheerleaderki i gniewnego buntownika?

• Przeczytane
    3 209