Dotyk ognia

- 2016-03-08
- Kaja Wiszniewska-Mazgiel
- Fabryka Słów
- Fire Touched
- Mercedes Thompson (tom 9)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- Kaja Wiszniewska-Mazgiel
Napięcie między nadnaturalnymi a ludźmi sięga zenitu.
Mercy i Adam, alfa wilkołaczej watahy, zostają wezwani na pomoc.
Powstrzymanie szalejącego trolla? Co to dla nich. Tylko, że to dopiero początek prawdziwych kłopotów. Przypadkiem odkrywają bowiem tajemnicę, która może całkowicie zniszczyć kruchą równowagę i pokój.
Porwane przez nimfy ludzkie dziecko musi wrócić do domu. Aby ochronić chłopca przed niebezpieczeństwem, Mercy i Adam będą musieli stawić czoła najpotężniejszemu wilkołakowi w kraju, nimfom i ludziom. Kto jednak ochroni ich samych przed chłopcem dotkniętym przez ogień?
Mercy, naprawdę? Zapomniałaś, że żaden dobry uczynek nie pozostanie bez kary?
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Śmierci nie trzeba się bać. Śmierć jest prosta. To życie jest brutalne.
Dzieci płaczą na cały głos, bo wierzą, że dorośli je usłyszą i sprawią, że będzie lepiej. W dzieciństwie uczymy się, że nasze łzy mają moc, ...
RozwińNiełatwo utrzymać równowagę między pomaganiem potrzebującym a zachęcaniem do lenistwa.
Opinie [38]
Mercy tym razem może nie aż tak spektakularnie jak w poprzednim tomie, ale równie dobrze. Bawiłam się świetnie.
więcejMamy wielki powrót Baby Jagi oraz pojawienie się Aidena, który może być bardzo fajną postacią.
W tym tomie walczymy z Pradawnymi, którzy jak zwykle chcą działać według własnych zasad i nie dbają o ludzi. Mercy będzie musiała temu zapobiec.
Ogólnie bardzo ciekawa...
Nowy bohater, który pojawił się w tym tomie, Aiden, miał naprawdę spory potencjał, ale nie został on moim zdaniem należycie wykorzystany. To samo można powiedzieć o wyprawie do Podgórza - zapowiadała się spektakularnie, a wypadła raczej mało interesująco. Z wampirów pojawił się tym razem tylko Thomas, który nie należy do moich ulubieńców. Choć jego ukochana, Margaret,...
więcejNa początku był troll, jednak to tylko przedsmak prawdziwych kłopotów Mercy i Adama. Świetna!
Pokaż mimo toKolejna świetna książka o przygodach Mercy. Sporo humoru i jak zwykle ciekawa i wciągająca historia. Tylko mam wrażenie, że jakoś szybko się skończyła. Mimo to była przyjemną odmianą po słabych pozycjach, które ostatnio czytałem.
Pokaż mimo toNaprawdę ciężko jest mi wybrać, który z trzech ostatnich przeczytanych przeze mnie części najbardziej mi się podoba, ale obstawiam, że jest to właśnie „Dotyk Ognia” 😂 Nie ma to jak zdecydowanie 😁😁 Bardzo polubiłam postać, która w stadzie pojawiła się pod koniec 8 tomu – wielkiego ognistego „psa”, który drzemie wewnątrz człowieka i bardzo cieszy mnie fakt, że w tej części...
więcejW książce tak jak i w poprzednich częściach ciągle coś się dzieje nie ma chwili wytchnienia.
Pokaż mimo toMercy musi znów zmierzyć się z nadnaturalnymi i z ich przebiegłością.
Mercy ogłasza że jaj miasto stało się strefą gdzie wilkołaki pilnują porządku i chronią niewinnych (którzy czasami są bardzo groźni).
Emocje wciąż te same, Mercy daje czadu, kłopoty się piętrzą, a ona w tym wszystkim na granicy dobra i zła. Chociaż widać pewną dozę zwolnienia po poprzedniej części, gdy nasza główna bohaterka prawie zginęła. Zarówno ona jak i Adam odczuwają to, że Mercy jest śmiertelna i dużo łatwiej ją zabić niż wilkołaka. Pojawiają się nowi bohaterowie, ale również starzy pokazują nowe...
więcejMercedes Thompson to zmiennokształtna, może zmienić się w kojota. To również mechanik samochodowy, obecnie bez warsztatu. Jest to również żona i partnerka alfy wilkołaków, macocha jego córki, przyjaciółka wampira i córka Kojota. Przy takich powiązaniach jej życie nie może być proste.
więcejTym razem zaplątała się razem z watahą w konflikt z pradawnymi. Są to bardzo silne,...
Wciągająca, wartka akcja i jak tu nie kochać bohaterów... Mercedes, Adama mini mojego ulubieńca Mrocznego Kowala ❤️
Pokaż mimo toI znowu przyjdzie mi zrobić sobie przerwę od przygód Mercy, tym razem niekoniecznie dobrowolną. Swoją drogą jestem ciekawa, ile książek ostatecznie ta seria będzie liczyć. Na razie nic nie wskazuje na to, żeby Autorka z jakiegoś powodu zamierzała ją porzucić, a tomów powstało już 12. Ale urban fantasy stosunkowo często tworzy tasiemce.
więcejMercy wraz ze swoim stadem po raz...