Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Okładka książki Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej Katarzyna Bosacka
Okładka książki Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej
Katarzyna Bosacka Wydawnictwo: Publicat kulinaria, przepisy kulinarne
168 str. 2 godz. 48 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Publicat
Data wydania:
2016-11-23
Data 1. wyd. pol.:
2016-11-23
Liczba stron:
168
Czas czytania
2 godz. 48 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324522040
Średnia ocen

6,8 6,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,8 / 10
9 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
104
17

Na półkach: , ,

"Bosacką po polsku" dostałam w prezencie. Był to podarunek jak najbardziej trafiony!
Mnóstwo świetnych przepisów i wydanie cieszące oko, co w wypadku polskich książek kucharskich nie jest normą...

"Bosacką po polsku" dostałam w prezencie. Był to podarunek jak najbardziej trafiony!
Mnóstwo świetnych przepisów i wydanie cieszące oko, co w wypadku polskich książek kucharskich nie jest normą...

Pokaż mimo to

avatar
104
102

Na półkach: ,

Główną myślą przewodnią która przyświecała autorce książki jest;''KUCHNIA POLSKA TO JEST TO!
Wersje potraw są nowczesne. zmiany w przepisach dynamiczne ,a same potrawy konkurują z najbardziej wyszukanymi i uznanymi kuchniami europejskimi.
Czyli moim zdaniem ,wielka promocja kuchni polskiej w wielkim stylu !
Np.dział o zupach pt.Zupa-nasza duma narodowa!
Swietnie się czyta tę książke do tego doskonałe wydanie wydawnictwa Publicat ,papier kredowy, oprawa twarda i mnóstwo pieknych ilustracji zachęcają czytelnika aby mieć na stałe na półce tę ksiązke i częst do niej wracać!
Serdecznie polecam !

Główną myślą przewodnią która przyświecała autorce książki jest;''KUCHNIA POLSKA TO JEST TO!
Wersje potraw są nowczesne. zmiany w przepisach dynamiczne ,a same potrawy konkurują z najbardziej wyszukanymi i uznanymi kuchniami europejskimi.
Czyli moim zdaniem ,wielka promocja kuchni polskiej w wielkim stylu !
Np.dział o zupach pt.Zupa-nasza duma narodowa!
Swietnie się czyta...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1486
992

Na półkach: ,

Bosacka po polsku… Patrząc na okładkę widzimy uśmiechniętą Panią Katarzynę, trzymającą w ręku talerz z 4 różnymi wersjami pierogów.

Chciałbym zobaczyć uśmiechniętą panią domu, która przed chwilą ugniotła 4 różne ciasta, przygotowała 4 różne nadzienia i ulepiła ponad 100 pierogów… Albo będzie to zdjęcie do wykorzystanie w social media, albo przyjechała kochana teściowa. W innych warunkach po takiej mordędze – grymas rozdrażnienia a nie radosny uśmiech. Kolejny element – po takich ewolucjach potrzebne jest zatrudnienie kogoś „na zmywaku”, gdyż ta góra naczynia żadnemu porządnemu Kopciuszkowi nie da szansy zdążyć na królewski bal.
Teraz do brzegu i odnoszę się do treści. Bosacka sięgnęła po dania, znane w większości polskich domów, przedstawiając je w sposób bardziej nowoczesny, dodając, podkręcając i wykorzystując nowe trendy kucharskie. W rozumieniu Pani Kasi smaczne nie zawsze oznacza tłuste, zdrowie nie musi być kojarzone z niesmacznym. Udało jej się na tyle, że z przyjemnością korzystam z kolejnych przepisów urastając na rangę master chefa dla domowników i wprawiając ich w podziw. Chociaż przyznam, że pierogi w 4 kolorach są wciąż przede mną.
Atutem przepisów, które spotykamy w „Bosackiej po polsku”, jest korzystanie ze składników ogólnodostępnych, będących zazwyczaj w większości kuchni lub dostępnych w większości sklepów. Nie kupujesz butelki czegoś, czego nigdy więcej nie wykorzystasz, dla 2 łyżeczek do wymyślnego przepisu. Uwierzcie, dla mnie jest to zaleta nie do przecenienia po tym, jak w szafce stoi kilkanaście butelek z różnymi olejami… O innych słoikach nie wspomnę.

Przemyślenie na koniec? W kuchni zaczynają coraz bardziej rządzić zupy krem, wypierając klasyczną ogórkową, kapuśniak, krupnik. Nad zupami ubolewam, gdyż jedzenie zup wyniosłem z domu rodzinnego i nadal chętnie korzystam z tego dania, które w mojej kuchni urasta do rangi głównego. Tak się porobiło.

Polecam książkę, jeden z najbardziej adekwatnych zbiorów przepisów z którymi się zetknąłem. Bosacka idealnie łączy dania powszednie z kuchnią wystawną. Smacznego.

Bosacka po polsku… Patrząc na okładkę widzimy uśmiechniętą Panią Katarzynę, trzymającą w ręku talerz z 4 różnymi wersjami pierogów.

Chciałbym zobaczyć uśmiechniętą panią domu, która przed chwilą ugniotła 4 różne ciasta, przygotowała 4 różne nadzienia i ulepiła ponad 100 pierogów… Albo będzie to zdjęcie do wykorzystanie w social media, albo przyjechała kochana teściowa. W...

więcej Pokaż mimo to

avatar
757
756

Na półkach: , , , ,

Autorka książki pt. ''Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej'' tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:

Śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.

Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.

Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.

Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.

Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.

Lubię, kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można, rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązując do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania, jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.

Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.

Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.

Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.

Autorka książki pt. ''Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej'' tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    13
  • Przeczytane
    11
  • Posiadam
    9
  • Kulinaria
    2
  • 2017
    1
  • Książki kucharskie
    1
  • Papier
    1
  • #WyzwanieLC2017
    1
  • Rozrywka
    1
  • Zdrowie/kulinaria
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej


Podobne książki

Przeczytaj także