W piekarni Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski

Okładka książki W piekarni Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski Anna Czelej
Okładka książki W piekarni Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
Anna Czelej Wydawnictwo: Vivante kulinaria, przepisy kulinarne
194 str. 3 godz. 14 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Vivante
Data wydania:
2015-05-29
Data 1. wyd. pol.:
2015-05-29
Liczba stron:
194
Czas czytania
3 godz. 14 min.
Język:
polski
ISBN:
9788365170026
Tagi:
chleb pieczywo przepisy bułka przepisy bezglutenowe jedzenie
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
347
344

Na półkach: ,

Więcej przepisów znajdziecie na
http://obiadoweinspiracje.blogspot.com

Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących wszystkim co dzieje się we Wszechświecie. Są to Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z nich przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima),smaki (kwaśny, gorzki, słodki, ostry, słony) a nawet organy człowieka.

Przygotowywanie potraw zgodnie z tą filozofią polega na takim dobrze i kolejności dodawania poszczególnych składników, aby zaspakajały one wszystkie potrzeby energetyczne organizmu i jednocześnie pozostawały w zgodzie z rytmem natury.

Moja wiedza na temat kuchni Pięciu Przemian jest stosunkowo niewielka, w dużej mierze pochodzi od naszych Przyjaciół, którzy od wielu lat odżywiają się zgodnie z tą filozofią..

Ilekroć gościliśmy u Ani i Tomka, zawsze wychodziliśmy syci, ale nie nadmiernie przejedzeni, a przy tym przygotowywane przez Anię potrawy zawsze są bardzo smaczne.

To poniekąd spowodowało, że sięgnęliśmy po dwie książki Anny Czelej "W piekarni Pięciu Przemian" i "Jesień w kuchni Pięciu Przemian". Dzisiaj skoncentruję się na pierwszej z nich.

Chleby pieczemy dopiero od kilku lat, najczęściej eksperymentowaliśmy z ich wypiekiem podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej.

Gdybym wówczas miała książkę "W piekarni Pięciu Przemian" byłoby nam o wiele łatwiej.

Książka zawiera ponad 80 przepisów na wszelkiego typu pieczywo, w tym około 60 na wypieki bezglutenowe.

Autorka zadbała o to, aby każdy miłośnik domowego pieczywa znalazł tutaj coś dla siebie. Korzystając z "Piekarni Pięciu Przemian" poznamy więc receptury na:

Chleby bezglutenowe
Bułeczki bezglutenowe
Tarty, ciasta i polenty
Chrupki, krakersy i podpłomyki
Chleby z glutenem

Zdecydowaną większość przepisów bez najmniejszych problemów może przygotować nawet osoba, która dopiero rozpoczyna swoją przygodę z domowymi wypiekami Wszystkie receptury są precyzyjnie podane i nie pozostawiają miejsca na domysły, które mogłyby doprowadzić do kulinarnej katastrofy. Dodatkowo każdy prezentowany przepis opatrzony jest bardzo realistycznym zdjęciem, wiernie oddającym wygląd gotowego wypieku, a lista składników została uzupełniona o informacje, do której przemiany należą poszczególne produkty.

Nie będziemy też mieli problemów z zakupami - Autorka korzysta z ogólnie dostępnych produktów i sezonowych warzyw i owoców.

Dla osób, które podobnie jak my nie miały większej styczności z filozofią Pięciu Przemian, ciekawym źródłem wiedzy będzie słowo wstępne p. Anny.

Więcej przepisów znajdziecie na
http://obiadoweinspiracje.blogspot.com

Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących wszystkim co dzieje się we Wszechświecie. Są to Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z nich przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima),...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    26
  • Posiadam
    3
  • Przeczytane
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • Kuchnia/Ogród/Zdrowie/Uroda
    1
  • Recenzyjne
    1
  • Niekończąca się półka książek do przeczytania :)
    1
  • Prywatna biblioteczka
    1
  • Kulinarne
    1
  • Recenzyjne 2015
    1

Cytaty

Podobne książki

Przeczytaj także