W piekarni Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Vivante
- Data wydania:
- 2015-05-29
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-05-29
- Liczba stron:
- 194
- Czas czytania
- 3 godz. 14 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365170026
- Tagi:
- chleb pieczywo przepisy bułka przepisy bezglutenowe jedzenie
Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach,
a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem lub podpłomyki ryżowe…
oto przepisy, które sprawią, że na twoim stole już zawsze będzie gościło zdrowe i pyszne pieczywo.
Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian,
tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa.
W niniejszej publikacji prezentuje 80 przepisów na chleby, bułki, tarty, krakersy,
wśród których ponad 60 to przepisy na wypieki bezglutenowe.
Jeśli nie możesz obejść się bez smaku świeżego chleba z chrupiącą skórką i chcesz spróbować swych sił w samodzielnym pieczeniu,
sięgnij do niniejszej publikacji, dzięki której poznasz przepisy na aromatyczne i zdrowe pieczywo.
Rozsmakuj się w domowych wypiekach prosto z piekarni Pięciu Przemian!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 26
- 3
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki W piekarni Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Więcej przepisów znajdziecie na
http://obiadoweinspiracje.blogspot.com
Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących wszystkim co dzieje się we Wszechświecie. Są to Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z nich przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima),smaki (kwaśny, gorzki, słodki, ostry, słony) a nawet organy człowieka.
Przygotowywanie potraw zgodnie z tą filozofią polega na takim dobrze i kolejności dodawania poszczególnych składników, aby zaspakajały one wszystkie potrzeby energetyczne organizmu i jednocześnie pozostawały w zgodzie z rytmem natury.
Moja wiedza na temat kuchni Pięciu Przemian jest stosunkowo niewielka, w dużej mierze pochodzi od naszych Przyjaciół, którzy od wielu lat odżywiają się zgodnie z tą filozofią..
Ilekroć gościliśmy u Ani i Tomka, zawsze wychodziliśmy syci, ale nie nadmiernie przejedzeni, a przy tym przygotowywane przez Anię potrawy zawsze są bardzo smaczne.
To poniekąd spowodowało, że sięgnęliśmy po dwie książki Anny Czelej "W piekarni Pięciu Przemian" i "Jesień w kuchni Pięciu Przemian". Dzisiaj skoncentruję się na pierwszej z nich.
Chleby pieczemy dopiero od kilku lat, najczęściej eksperymentowaliśmy z ich wypiekiem podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej.
Gdybym wówczas miała książkę "W piekarni Pięciu Przemian" byłoby nam o wiele łatwiej.
Książka zawiera ponad 80 przepisów na wszelkiego typu pieczywo, w tym około 60 na wypieki bezglutenowe.
Autorka zadbała o to, aby każdy miłośnik domowego pieczywa znalazł tutaj coś dla siebie. Korzystając z "Piekarni Pięciu Przemian" poznamy więc receptury na:
Chleby bezglutenowe
Bułeczki bezglutenowe
Tarty, ciasta i polenty
Chrupki, krakersy i podpłomyki
Chleby z glutenem
Zdecydowaną większość przepisów bez najmniejszych problemów może przygotować nawet osoba, która dopiero rozpoczyna swoją przygodę z domowymi wypiekami Wszystkie receptury są precyzyjnie podane i nie pozostawiają miejsca na domysły, które mogłyby doprowadzić do kulinarnej katastrofy. Dodatkowo każdy prezentowany przepis opatrzony jest bardzo realistycznym zdjęciem, wiernie oddającym wygląd gotowego wypieku, a lista składników została uzupełniona o informacje, do której przemiany należą poszczególne produkty.
Nie będziemy też mieli problemów z zakupami - Autorka korzysta z ogólnie dostępnych produktów i sezonowych warzyw i owoców.
Dla osób, które podobnie jak my nie miały większej styczności z filozofią Pięciu Przemian, ciekawym źródłem wiedzy będzie słowo wstępne p. Anny.
Więcej przepisów znajdziecie na
więcej Pokaż mimo tohttp://obiadoweinspiracje.blogspot.com
Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących wszystkim co dzieje się we Wszechświecie. Są to Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z nich przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima),...