Wyspa gwiazd
- Sonia Draga
- 2012-06-06
- 2012-06-06
- Monika Wyrwas-Wiśniewska
- show business gwiazdy sława porwanie powieść amerykańska
Dwudziestodwuletnia gwiazdka pop Cherry Pye potrafi przysporzyć swej świcie nie lada kłopotów. Stała bywalczyni suto zakrapianych branżowych imprez lubi się ostro zabawić, nie stroni od narkotyków, często budzi się nad ranem w łóżkach zupełnie obcych mężczyzn. Właśnie na te chwile, gdy odurzona Cherry nie może pokazać się publicznie, jej menedżer zatrudnił dublerkę, Ann DeLusia.
Problemy zaczynają się, gdy pewnego wieczoru Cherry-czyli-Ann zostaje pomyłkowo uprowadzona z hotelu przez ogarniętego obsesją paparazzo, Banga Abbotta. W takiej sytuacji wyzwaniem dla ekipy Cherry staje się uratowanie Ann i jednoczesne utrzymanie w tajemnicy jej istnienia przed fanami – i przed samą Cherry.
Przezabawna opowieść o życiu gwiazd i gwiazdeczek.
Ilość stron: 408
Do lektury zachęciło mnie to, że podobała mi się pierwsza, opis na okładce i to, że lubię taką tematykę. Bardzo dobrze się to czyta, jest wiele zabawnych sytuacji w życiu Cherry zwanej potem Cherish, a ostatecznie Cheirish. Jest ona piosenkarką, ma dublerkę, o której nie ma pojęcia tylko ona, bo jej rodzina i reszta ekipy wie o Annie. Jej losy również są ciekawe. Opisany jest też fotograf, który za wszelką cenę che zrobić zdjęcia licznym celebrytom, a szczególnie Cherish. Nawet mu się to uda, ale niestety przepadną jego drogie aparaty i telefon. Kto je zabierze? Co z tego wyniknie? Przeczytacie sami. Zabawną postacią jest także ochroniarz głównej bohaterki, któremu lekarz źle zrobił pewien zabieg estetyczny. Inne ciekawe wątki: pasażerowie pewnego autobusu, wypadek Annie - dublerki itp.
Książka jest świetnie napisana i zabawna. Polecam każdemu.
Ilość stron: 408
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo druga książka tego autora jaką przeczytałam. Pierwsza to „Plusk” - oddałam ją już dawno do biblioteki. (recenzja w profilu i na blogu).
Miałam ciężki weekend w pracy, ale bardzo satysfakcjonujący. Czasu na czytanie niewiele, więc wzięłam coś odprężającego.
Mamy rozpuszczoną gwiazdkę muzyki pop, 22-letnią Cherry, która w tak młodym wieku oparła się już o wszelkie możliwe uzależnienia i po raz kolejny wylądowała na odwyku - z którego... uciekła. Pieniądze czasem pomagają w życiu... a raczej je ułatwiają.
Jej uzależnienia i tryb życia sprawiły, że matka, wraz z jej menadżerkami, zatrudniła jej dublerkę. Bardzo podobną dziewczynę, Ann DeLucia, która w sytuacjach patowych zastępowała Cherry w życiu publicznym.
Niestety, gwiazdka nic nie wiedziała o swojej zastępczyni....
A wokół nich krążą nieświadomi niczego paparazzi, w tym niezwykle upierdliwy Bang Abbott.
Po ucieczce z odwyku Cherry trafia do samochodu Banga i razem odbywają lot samolotem, jednak potem dziewczyna wyprowadza paparazzo w pole. Kłopoty zaczynają się, kiedy to Ann wpada w jego łapy - wtedy zaczyna się prawdziwa hollywoodzka zabawa.
Jak na zaistniałą sytuację zareaguje Cherry? Jak zakończy się ta opowieść? Przeczytajcie!
Jeśli ciekawi Was świat sławnych i bogatych oraz kulisy ich życia opowiedziane w przezabawny, lekko ironiczny sposób - ta książka Wam się spodoba. Jest lekka, barwna, bawi i relaksuje. Może nie jest arcydziełem literackim, ale mile spędziłam czas. Odprężyłam się, pośmiałam - słowem całkiem niezłe czytadło. Świetnie się nadaje do relaksu po ciężkim dniu pracy, fizycznej :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Wyspa gwiazd" to lekka i zabawna opowieść z życia gwiazd. Napisana z pewną dozą ironii, lekkim i barwnym językiem.