Dialogi zwierząt

Okładka książki Dialogi zwierząt autora Sidonie-Gabrielle Colette, 9788377477465
Okładka książki Dialogi zwierząt
Sidonie-Gabrielle Colette Wydawnictwo: W.A.B. Seria: Biosfera reportaż
reportaż
Biosfera
Dialogues de bêtes
2012-09-12
2012-09-12
Beata Geppert

Kup Dialogi zwierząt w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dialogi zwierząt

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dialogi zwierząt

Przyjemna, stonowana, urocza lektura na raz.

Przyjemna, stonowana, urocza lektura na raz.

Miła, sympatyczna książeczka dla odprężenia i uśmiechu, choć jak na tę pisarkę przystało jest tam też coś poruszającego, co raczej umknęło pani Szczuce. Rozdział o psich snach - moim zdaniem Colette, ta niesamowita miłośniczka zwierząt i wspaniała ich obserwatorka wskazuje i opowiada o niewidzialnej nici wiążącej psa i jego pana. Te straszne psie sny z okopów I wojny światowej to moim zdaniem przeżycia jego pana, które pies przeżywa również poprzez niesamowicie silną mentalną więź łączącą go z ukochanym człowiekiem...To opowiadanie jest dla mnie zdecydowanie najpiękniejsze .
Myślę również, że to książka właściwie tylko dla wielbicieli zwierząt. Ktoś kto ich nie lubi, nigdy nie odczuje jej wdzięku i lekkiego uroku powiązanego z głęboką znajomością zwierzęcej natury.

dialog zwierząt mi się podobał ale nie był lal taka książka jest taka na raz jeden wieczór miły

279 użytkowników ma tytuł Dialogi zwierząt na półkach głównych
81 użytkowników ma tytuł Dialogi zwierząt na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dialogi zwierząt

Dodaj cytat z książki Dialogi zwierząt