Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Sztuka umiaru

Wydawnictwo: Czarna Owca
6,07 (198 ocen i 27 opinii) Zobacz oceny
10
11
9
6
8
19
7
35
6
56
5
42
4
13
3
12
2
2
1
2
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
L'art de la frugalité et de la volupté
data wydania
ISBN
9788375542011
słowa kluczowe
zdrowie, kuchnia, poradnik, kobieta
kategoria
poradniki
język
polski
dodała
Ag2S

Umiarkowanie w jedzeniu i nauczenie się czerpania z tego przyjemności to klucze do lepszego życia. Wystarczy zmienić nawyki żywieniowe, by odzyskać zdrowie i dobre samopoczucie, a także by chronić środowisko naturalne i... swój portfel. Autorka książki "Sztuka prostoty" Francuzka od ponad dwudziestu pięciu lat mieszkająca w Japonii, opisuje styl życia w nowym kraju. Japończycy kierują się we...

Umiarkowanie w jedzeniu i nauczenie się czerpania z tego przyjemności to klucze do lepszego życia. Wystarczy zmienić nawyki żywieniowe, by odzyskać zdrowie i dobre samopoczucie, a także by chronić środowisko naturalne i... swój portfel.
Autorka książki "Sztuka prostoty" Francuzka od ponad dwudziestu pięciu lat mieszkająca w Japonii, opisuje styl życia w nowym kraju. Japończycy kierują się we wszystkich sferach życia prostą zasadą: "mniej znaczy więcej". Loreau stawia diagnozę, że mieszkańcy Zachodu stali się, w ciągu zaledwie pół wieku, maszynami do spożywania, namawia do refleksji nad naszym stosunkiem do jedzenia, będącym źródłem wielu współczesnych bolączek cywilizacyjnych i prowadzącym do hiperkonsumpcji.
Loreau w swojej książce przedstawia sekrety zdrowej, prostej i smacznej kuchni, namawia do większego umiaru w jedzeniu i zachęca, abyśmy wsłuchali się nie tylko w potrzeby ciała, ale też ducha. Książka dostarcza wielu wskazówek, które pomogą zmienić na zawsze nawyki żywieniowe na lepsze pod względem ekonomicznym i ekologicznym, a jednocześnie pozwolą czerpać prawdziwą przyjemność z jedzenia.
"Sztuka umiaru" uczy jak osiągnąć harmonię ciała i umysłu, oraz odzyskać radość życia.

 

źródło opisu: opis wydawcy

źródło okładki: okładka wydawcy

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1486
kultur-alnie | 2016-03-11
Na półkach: Przeczytane, 2016, Kindle, Inspiracje
Przeczytana: 11 marca 2016

W "Sztuce prostoty" autorka skupiła się przede wszystkim na umyśle, ciele i aspekcie materializmu. W "Sztuce umiaru" pisze głównie o jedzeniu, o podejściu do codziennych posiłków, a minimalizmie w kuchni. Na końcu książki podaje proste, sprawdzone przepisy na potrawy, które ucieszą zmysły. Można przeczytać, ale zdecydowanie polecam zacząć spotkanie z Dominique Loreau od "Sztuki prostoty".

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Wyjątkowy depozyt

Książka wciągnęła mnie od pierwszych stron. Każda z osób wnosiła coś ciekawego do historii. Trudny temat z pewnością dla wielu ludzi ale przedstawi...

zgłoś błąd zgłoś błąd