Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo

Okładka książki Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo
Bryan Bruce Wydawnictwo: Carta Blanca Seria: Bieguny reportaż
200 str. 3 godz. 20 min.
Kategoria:
reportaż
Seria:
Bieguny
Tytuł oryginału:
A Taste of History. The Stories Behind Our Favourite Foods
Wydawnictwo:
Carta Blanca
Data wydania:
2009-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2009-01-01
Liczba stron:
200
Czas czytania
3 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788361444633
Tłumacz:
Ewa Kleszcz
Tagi:
historia smaku
Średnia ocen

                6,7 6,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,7 / 10
196 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
303
272

Na półkach: , , ,

"Historia smaku" zakupiłam, gdy tylko się o niej dowiedziałam. Zawsze chciałam się dowiedzieć skąd pochodzą różne przyprawy, bądź kiedy i w jakich warunkach powstawały słynne potrawy. Oczekiwałam czegoś à la artykuł o daniach z 21. Wiek History Revue nr 02/2013 r. (krótko i interesująco). Jakie było więc moje zdziwienie w momencie rozpieczętowania jej. Składa się ona bowiem, tylko z dziewięciu rozdziałów poświęconych takim oto przysmakom: kakao i czekolada, cukier, papryka, ziemniak, chleb, pomidor, kawa, oliwki, cebula & czosnek. Tu poczułam ukłucie niezadowolenia, bo wiedziałam, iż wielu rzeczy z tej książki się nie dowiem. Jednak to co dostałam, okazało się być bardzo ciekawe. Przede wszystkim wielkim plusem jest wszechstronne ujęcie tematu. Mamy rys historyczny, przepisy, etymologię, ciekawostki oraz współczesne uprawy, a to wszystko okraszone barwnymi zdjęciami. Z pewnością warto przeczytać, dlatego 9 gwiazdek (osiem za treść i jedna za ładne wydanie).

"Historia smaku" zakupiłam, gdy tylko się o niej dowiedziałam. Zawsze chciałam się dowiedzieć skąd pochodzą różne przyprawy, bądź kiedy i w jakich warunkach powstawały słynne potrawy. Oczekiwałam czegoś à la artykuł o daniach z 21. Wiek History Revue nr 02/2013 r. (krótko i interesująco). Jakie było więc moje zdziwienie w momencie rozpieczętowania jej. Składa się ona...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    419
  • Przeczytane
    250
  • Posiadam
    76
  • Chcę w prezencie
    11
  • Ulubione
    10
  • Teraz czytam
    9
  • 2013
    6
  • 2018
    5
  • Historia
    5
  • 2014
    5

Cytaty

Więcej
Bryan Bruce Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także