Sekrety Włoskiej Kuchni
640 str.
10 godz. 40 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- PERCHE AGLI ITALIANI PIACE PARLARE DEL CIBO
- Wydawnictwo:
- Albatros
- Data wydania:
- 2010-06-30
- Data 1. wyd. pol.:
- 2010-06-30
- Liczba stron:
- 640
- Czas czytania
- 10 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376592466
- Tłumacz:
- Jan Jackowicz
- Tagi:
- Italia kuchnia gotowanie
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 629
- 150
- 101
- 40
- 17
- 13
- 9
- 9
- 7
- 6
Cytaty
Niewiarygodnie piękna potrawa budzi nieufność znawcy.
dodaj nowy cytat
Więcej
Opinia
Tytuł sugeruje, że jest to książka kucharska, zaglądając do nie, spodziewałam się więc zbioru włoskich przepisów. Tymczasem "Sekrety..." stanowią po prostu kompendium wiedzy o włoskiej kuchni. Znajdziesz tu np. historię makaronu, włącznie z wyjaśnieniem, czemu świat nazywa makaron makaronem, a Włosi - pastą, i z długą listą rodzajów włoskiego makaronu. Omówione są, pod kątem kulinarnym, włoskie regiony, przytoczone poświęcone kuchni cytaty słynnych włoskich twórców. Książka stanowi solidne naukowe opracowanie, miejscami fascynujące, miejscami nudne, będące jednak kopalnią ciekawych informacji. Polecam wszystkim, którzy lubią wiedzieć 'skąd to się wzięło i jak to działa'. Tym, którzy lubią po prostu jeść - niekoniecznie.
Tytuł sugeruje, że jest to książka kucharska, zaglądając do nie, spodziewałam się więc zbioru włoskich przepisów. Tymczasem "Sekrety..." stanowią po prostu kompendium wiedzy o włoskiej kuchni. Znajdziesz tu np. historię makaronu, włącznie z wyjaśnieniem, czemu świat nazywa makaron makaronem, a Włosi - pastą, i z długą listą rodzajów włoskiego makaronu. Omówione są, pod...
więcej Pokaż mimo to