Sekrety Włoskiej Kuchni

Okładka książki Sekrety Włoskiej Kuchni autora Elena Kostioukovitch, 9788376592466
Okładka książki Sekrety Włoskiej Kuchni
Jan Jackowicz

Kup Sekrety Włoskiej Kuchni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sekrety Włoskiej Kuchni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekrety Włoskiej Kuchni

Obawiałem się chałtury a tu Autorka podała mi nawet coś czego nie wiedziałem mimo że kuchnia włoska to moja pasja. Fajnie napisana książka, absolutu nie poznasz bo w tym przypadku się się nie da ;) Tak czy siak będziesz kontento.

Prawdziwa encyklopedia włoskiego smaku – obowiązkowa dla każdego miłośnika Włoch! Choć tytuł może sugerować "klasyczną" książkę kucharską z przepisami, publikacja okazuje się czymś znacznie więcej – to obszerne opracowanie na temat włoskiej tradycji kulinarnej. Autorka zabiera czytelnika w podróż przez "dzieje makaronu" :) Opisuje poszczególne regiony kraju przez pryzmat ich specjałów i przypomina słowa wielkich włoskich twórców poświęcone kuchni. To pozycja napisana z naukową dokładnością, miejscami wciągająca jak powieść, a czasem nieco bardziej akademicka, lecz zawsze pełna ciekawostek. Świetna propozycja dla tych, którzy chcą zrozumieć kontekst i historię włoskich potraw, mniej atrakcyjna dla czytelników oczekujących wyłącznie praktycznych receptur.

Nie spodziewałam się tak wspaniałej pozycji! Autorka przeprowadza głęboką analizę Włoch, gdzie motywem przewodnim jest jedzenie – nie tylko jako smak, ale jako kultura, historia i tożsamość. Kraj tak różnorodny, a mimo to połączony wspólną pasją do pysznego jedzenia. Czyta się z zachwytem!

903 użytkowników ma tytuł Sekrety Włoskiej Kuchni na półkach głównych
181 użytkowników ma tytuł Sekrety Włoskiej Kuchni na półkach dodatkowych