Sekrety Włoskiej Kuchni
640 str.
10 godz. 40 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- PERCHE AGLI ITALIANI PIACE PARLARE DEL CIBO
- Wydawnictwo:
- Albatros
- Data wydania:
- 2010-06-30
- Data 1. wyd. pol.:
- 2010-06-30
- Liczba stron:
- 640
- Czas czytania
- 10 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788376592466
- Tłumacz:
- Jan Jackowicz
- Tagi:
- Italia kuchnia gotowanie
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Dodaj do biblioteczki