rozwińzwiń

Cztery pory roku na Polanie Smaków

Okładka książki Cztery pory roku na Polanie Smaków Andrzej Polan
Okładka książki Cztery pory roku na Polanie Smaków
Andrzej Polan Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Media Polska) kulinaria, przepisy kulinarne
200 str. 3 godz. 20 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Słowne (dawniej Burda Media Polska)
Data wydania:
2021-11-30
Data 1. wyd. pol.:
2021-11-30
Liczba stron:
200
Czas czytania
3 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788382510010
Średnia ocen

9,7 9,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Kuchnia śródziemno-polska Andrzej Polan, Ina Rybarczyk
Ocena 5,9
Kuchnia śródzi... Andrzej Polan, Ina ...
Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak
Ocena 7,2
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
9,7 / 10
6 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
372
371

Na półkach:

Pierwsze co przychodzi mi na myśl to to, że książka jest przepięknie wydana ! Zdjęcia wręcz zachwycają !! 🥰 Potrawy wyglądają rewelacyjnie i bardzo apetycznie. Oprócz zdjęć jedzenia znajdziemy tutaj zdjęcia natury oraz autora wraz z opowiadaniami z życia.

Jestem pod ogromnym wrażeniem jak z prostych lokalnych składników można wyczarować takie pyszności ! Wykonanie potraw jest naprawdę proste! Tak jak lubię 🤣

"Każda pora roku niesie ze sobą inne smaki. Czasem zapominamy o tej prostej mądrości. Tymczasem gotowanie w zgodzie z rytmem natury jest dla nas nie tylko zdrowe, ale może też być fascynujące."

Książka zawiera przepisy na wyśmienite dania przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Powinniśmy używać w swojej kuchni jak najwięcej sezonowych produktów bo właśnie wtedy są one najlepsze! Chyba nie ma osoby, która nie czeka na pierwsze szparagi, botwinkę, truskawki czy pomidory 🥰

Znajdziemy tutaj przepisy, które nadadzą się idealnie na rodzinne obiady czy kolację! Nie zabraknie również czegoś na słodko 🤤🤤 Dowiemy się jak przyrządzić syrop z pędów sosny lub bzu. Nie zabraknie także inspiracji na wigilijny stół.

Cieszę się, że ta książka dołączyła do mojej kolekcji. Z chęcią wypróbuję przepisy zawarte w tej książce 😍

Pierwsze co przychodzi mi na myśl to to, że książka jest przepięknie wydana ! Zdjęcia wręcz zachwycają !! 🥰 Potrawy wyglądają rewelacyjnie i bardzo apetycznie. Oprócz zdjęć jedzenia znajdziemy tutaj zdjęcia natury oraz autora wraz z opowiadaniami z życia.

Jestem pod ogromnym wrażeniem jak z prostych lokalnych składników można wyczarować takie pyszności ! Wykonanie potraw...

więcej Pokaż mimo to

avatar
957
949

Na półkach:

Kuchnia to serce domu.
Lubię w niej spędzać czas, kombinować i zmieniać przepisy.
Mam kilka pięknie wydanych książek kucharskich z których korzystam. Na widok samych ilustracji cieknie ślinka.
A jak to jest u was lubicie gotować? Korzystanie z książek kucharskich?

Andrzej Polan to osoba, którą bardzo cenię w kuchni za prostotę potraw, szybkość i łatwość przygotowania, a przede wszystkim za ich pyszny smak.

Propozycja pokazania książki Pana Andrzeja była dla mnie zaszczytem i wspaniałą przygodą.

To podróż nie tylko po przepisach bliskich autorowi, ale opowieść okraszona wspomnieniami, opowieściami, przeplatana aromatami i miłością do kuchni.
Książka została podzielona na cztery pory roku. Przepisy podawane w danej porze roku skupiają się na składnikach dostępnych w tym czasie w warzywniakach, ryneczkach. To niezwykle ułatwia i nie stajemy z problemem, że danego składnika nie można kupić lub w tym czasie jest bardzo drogi.
Piękna, twarda oprawa i ogrom cudownych, kolorowych ilustracji.
Czego można chcieć więcej.
Nic tylko gotować.

Kuchnia to serce domu.
Lubię w niej spędzać czas, kombinować i zmieniać przepisy.
Mam kilka pięknie wydanych książek kucharskich z których korzystam. Na widok samych ilustracji cieknie ślinka.
A jak to jest u was lubicie gotować? Korzystanie z książek kucharskich?

Andrzej Polan to osoba, którą bardzo cenię w kuchni za prostotę potraw, szybkość i łatwość przygotowania,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
679
679

Na półkach:

Andrzej Polan utytułowany szef kuchni zaprasza w podróż kulinarną po Polsce. W zgodzie z czterema porami roku, przygotuje proste i jakże smaczne potrawy.
Zimą ugotuje w Zakopanem, w kociołku bądź na grillu pyszne, rozgrzewające jedzonko. Nie zabraknie także dań wililijnych oraz lokalnych przysmaków takich jak kwaśnica.
Wiosną uda się na Mazowsze, gdzie uraczy nas syropem z kwiatów czarnego bzu i pędów sosny a także pysznym kruchym ciastem z rabarbarem.
Lato to podróż kamperem, gdzie nie zawaha się ugotować rosół na ognisku czy zrobić tort cytrynowy.
Jesień natomiast, powita w Szczyrku tatarem na ciepło oraz daniami z dyni czy grzybów.
Wszystko to okraszone jest wspomnieniami i opowieściami autora.
Tak smakuje Polska! Szukamy wykwintnych dań z różnych zakątków świata a tymczasem u nas mamy niezmierzone bogactwo smaków i aromatów. Doceńmy to i wróćmy do rodzimych składników oraz sezonowości.
I jeszcze jedno, nie polecam czytania na głodniaka, gdyż ślinotok gwarantowany 😉

Andrzej Polan utytułowany szef kuchni zaprasza w podróż kulinarną po Polsce. W zgodzie z czterema porami roku, przygotuje proste i jakże smaczne potrawy.
Zimą ugotuje w Zakopanem, w kociołku bądź na grillu pyszne, rozgrzewające jedzonko. Nie zabraknie także dań wililijnych oraz lokalnych przysmaków takich jak kwaśnica.
Wiosną uda się na Mazowsze, gdzie uraczy nas syropem z...

więcej Pokaż mimo to

avatar
271
258

Na półkach: ,

Przepięknie wydana książka. Twarda oprawa, w środku dużo zdjęć. Czytając ślinianki zaczynają pracować, nie popełnijcie tego błędu co ja i zjedzcie coś wcześniej zanim zaczniecie przeglądać 😂

Książka jest podzielona na cztery pory roku. Każdą z pór charakteryzują dostępne w tym czasie lokalne produkty, z których autor przygotował przepyszne dania. Przepisy są różne, od tych o łatwym stopniu trudności po bardziej wyszukane, w każdym z nich znajdziemy nawiązanie do tradycji.

Ja już czekam na wiosnę i z chęcią wypróbuję przepis na kruche z czekoladą i rabarbarem oraz gałką lodów.😉

Oprócz receptur znajdują się tu również opowieści i wspomnienia Andrzeja Polana.

Jeśli lubicie gotować czy poszukujecie inspiracji w swojej kuchni to polecam. Myślę,że książka też się sprawdzi jako udany prezent.

Przepięknie wydana książka. Twarda oprawa, w środku dużo zdjęć. Czytając ślinianki zaczynają pracować, nie popełnijcie tego błędu co ja i zjedzcie coś wcześniej zanim zaczniecie przeglądać 😂

Książka jest podzielona na cztery pory roku. Każdą z pór charakteryzują dostępne w tym czasie lokalne produkty, z których autor przygotował przepyszne dania. Przepisy są różne, od tych...

więcej Pokaż mimo to

avatar
465
299

Na półkach:

Zapraszam na recenzję książki "Cztery pory roku na polanie smaku" Andrzej Polan.
Książka podzielona jest na cztery pory roku. Każda z pór roku rządzi się własnymi smakami i produktami. Do przygotowania potrw zostały wykorzystane tradycyjne produkty. Przepisy stworzone przez Andrzeja Polana charakteryzują się prostotą i nawiązują do tradycji.
W zimie autor serwuje nam tradycyjne dania. Osobiście najbardziej ciekawa jestem przepisu na: Kawoł ciula i zsiodłe mleko oraz na moją ulubioną kwaśnicę. Z przepisów wiosennych urzekł mnie przepis na pierogi z plackami ziemniaczanymi. To musi być ciekawe połączenie, które na pewno wypróbuje. W lato natomiast skusze się na łososia marynowanego w soku z rabarbaru i czarnej porzeczki. Jesień natomiast urzekła mnie maślankową cottą. To będzie ciekawe połączenie.
Przepisy w. "Cztery pory roku na polanie smaku" to Kulinarna podróż po Polsce pełna aromatycznych przepisów z przepięknymi zdjęciami. Gorąco polecam dla miłośników kulinarnych smaków.

Zapraszam na recenzję książki "Cztery pory roku na polanie smaku" Andrzej Polan.
Książka podzielona jest na cztery pory roku. Każda z pór roku rządzi się własnymi smakami i produktami. Do przygotowania potrw zostały wykorzystane tradycyjne produkty. Przepisy stworzone przez Andrzeja Polana charakteryzują się prostotą i nawiązują do tradycji.
W zimie autor serwuje nam...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1
1

Na półkach:

W tej książce urzekły mnie fotografie. Oczywiście znajdziemy tu zdjęcia potraw do których są przepisy. Ale nie tylko. Są historie i zdjęcia natury, mamy pokazane wszystkie pory roku i to co się z nimi wiąże. W przepisy wplecione są anegdotki co bardzo przyjemnie się to czyta. Nie od dziś wiadomo że jemy także oczami i w tej książce "najecie się" do syta.
Podoba mi się że przepisy są sezonowe, inne na każdą porę roku. I wydaje mi się że nie do końca są takie standardowe. Wyczuwam w nich nutkę nowoczesności. Ale to moje odczucie. Sami się przekonajcie i jeśli lubicie gotować to ta książka jest dla Was.

W tej książce urzekły mnie fotografie. Oczywiście znajdziemy tu zdjęcia potraw do których są przepisy. Ale nie tylko. Są historie i zdjęcia natury, mamy pokazane wszystkie pory roku i to co się z nimi wiąże. W przepisy wplecione są anegdotki co bardzo przyjemnie się to czyta. Nie od dziś wiadomo że jemy także oczami i w tej książce "najecie się" do syta.
Podoba mi się że...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    9
  • Przeczytane
    6
  • Posiadam
    2
  • Kulinarne
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Kulinaria, przepisy kulinarne
    1
  • Kucharskie
    1
  • Kulinaria
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Cztery pory roku na Polanie Smaków


Podobne książki

Przeczytaj także