Kto nam podkłada świnię?
- Kategoria:
- poradniki
- Tytuł oryginału:
- Wer hat das Rind zur Sau gemacht? Wie Lebensmittelskandale erfunden und benutzt werden
- Wydawnictwo:
- Znak Literanova
- Data wydania:
- 2016-04-18
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-04-18
- Liczba stron:
- 288
- Czas czytania
- 4 godz. 48 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324036219
- Tłumacz:
- Paulina Filippi-Lechowska
- Tagi:
- zdrowie dieta żywność
Pierwsza antydietetyczna książka w Polsce!
Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka?
Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze sklepu?
Stosujesz się do wszystkich rad speców od zdrowego żywienia, a wcale nie jesteś ani zdrowszy, ani szczęśliwszy?
Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na któreś z powyższych pytań, ta książka jest dla ciebie.
Udo Pollmer i jego team biorą na cel największe skandale żywnościowe ostatnich lat. Przyglądają się produkcji żywności, bio-certyfikatom, szczepionkom, chorobie szalonych krów i ptasiej grypie. Bazując na rzetelnych wynikach badań, które inni usiłują zamieść pod dywan, wyjaśniają, w jaki sposób wielkie koncerny manipulują informacjami i wykorzystują naszą niewiedzę.
To, że wszyscy płacimy za to zdrowiem, się dla nich nie liczy. Z pełną premedytacją podkładają nam świnię – i to bynajmniej nie taką, którą chcielibyśmy przerobić na schabowe.
Na szczęście Udo Pollmer - dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia i ceniony dietetyk - staje w naszym imieniu do walki o zdrowy rozsądek. A do tego uświadamia, że czasem lepiej i zdrowiej zjeść frytki z ketchupem, niż liść sałaty z eko upraw.
Bo nie ma nic złego w tym, że czasem zjemy coś, co lubimy!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Oceny
Książka na półkach
- 142
- 97
- 40
- 5
- 5
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
Opinia
„Kto nam podkłada świnię” to pozycja dla osób interesujących się zdrowym żywieniem. Autorzy w kilkunastu rozdziałach książki prezentują problemy współczesnego świata związane ze zdrową żywnością i skandalami jakie wokół niej powstały. Pod lupę biorą takie sprawy jak: choroba szalonych krów, ptasia grypa, bioekologiczne rolnictwa. W książce pojawia się szczegółowy opis każdej „ afery” żywnościowej z ostatnich kilkunastu lat. Niektóre rozdziały były trudne do zrozumienia i ciężko się je czytało, za to inne były wyjątkowo ciekawe. Mi osobiście zabrakło na końcu każdego rozdziału krótkiego podsumowania, co jest dobra a co złe, co jeść a czego nie. Całość pozycja zamyka bibliografia na ponad 30 stron, co świadczy o rzetelnym podejściu autorów do tematu. Dzięki książce poszerzymy swoją wiedzę na temat wielu aspektów zdrowej żywności, że ekouprawy wcale nie są takie super, że trzeba się kierować przede wszystkim zdrowym rozsądkiem.
„Kto nam podkłada świnię” to pozycja dla osób interesujących się zdrowym żywieniem. Autorzy w kilkunastu rozdziałach książki prezentują problemy współczesnego świata związane ze zdrową żywnością i skandalami jakie wokół niej powstały. Pod lupę biorą takie sprawy jak: choroba szalonych krów, ptasia grypa, bioekologiczne rolnictwa. W książce pojawia się szczegółowy opis...
więcej Pokaż mimo to