Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Tłumaczenie: Joanna Guze
Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy
7,26 (31 ocen i 6 opinii) Zobacz oceny
10
4
9
4
8
5
7
10
6
4
5
2
4
1
3
0
2
0
1
1
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Physiologie du gout ou méditations de gastronomie transcendante
data wydania
liczba stron
264
język
polski
dodał
kebby

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

 

źródło opisu: http://www.empik.com/fizjologia-smaku-albo-medytac...(?)

źródło okładki: http://www.kwadryga.com/product_info.php/brillat-s...»

Brak materiałów.
książek: 787
kudybcia | 2017-09-13
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 25 sierpnia 2017

książka doskonała pod każdym względem, cudowny język wspaniałe dykteryjki, dla znawców tematu w zakresie analiz naukowych świetne studium rozumowania przy tworzeniu nowych dziedzin po prostu boska

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.

Opinie czytelników


O książce:
Na oceanie nie ma ciszy. Biografia Aleksandra Doby, który przepłynął kajakiem Atlantyk

Wyprawy Aleksandra Doby bezsprzecznie robią wrażenie i zasługują na szacunek. Książka niestety jest średnio udana.

zgłoś błąd zgłoś błąd