Kuchnia rosyjska. Tradycyjna i współczesna

Wydawnictwo: Rea
0 (0 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
9788375444773
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich regionów RosjiZapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiej sztuki kulinarnej, łączącej smak potraw europejskich i niepowtarzalny aromat kuchni orientu z atmosferą słowiańskiej gościnności.Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na: pielmienie ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak...

Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich regionów RosjiZapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiej sztuki kulinarnej, łączącej smak potraw europejskich i niepowtarzalny aromat kuchni orientu z atmosferą słowiańskiej gościnności.Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na: pielmienie ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami,śledziki z cebulą, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie.Kuchnia rosyjska zawiera również opisy przygotowania, m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu i uchy (zupy rybnej) oraz prezentuje przepisy na starorosyjskie dania, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (0)
 Pokaż tylko oceny z treścią
Brak opinii. Napisz pierwszą opinię!
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd