Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy

Wydawnictwo: Publicat
8 (3 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
0
7
0
6
0
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
9788324520770
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy.Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim...

Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy.Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania Balti dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych. Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt. Ponad 1800 barwnych fotografii, które krok po kroku prezentują sposób przyrządzania potraw.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 373
Saudyjskie-Wielbłądy | 2016-09-12
Przeczytana: 12 września 2016

Więcej recenzji i ... przepisów znajdziecie na
- http://niestatystycznypolak.blogspot.com
- http://obiadoweinspiracje.blogspot.com

Magiczne Indie, przepełnione feerią barw i intrygującą wonią przypraw. Tajemnicze i kuszące przybyszów nieznanymi smakami.
Dla części z nas pozostaną wakacyjnym wspomnieniem, dla innych marzeniem o dalekich podróżach do świata Orientu. Niezależnie od tego, do której z tych grup się zaliczamy, warto wyjść poza utarte schematy i wprowadzić smaki Indii do naszej kuchni.
Podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej miałam okazję poznać domową kuchnię indyjską z różnych regionów subkontynentu. Moja sąsiadka z compoundu Panchami Bejbarua pochodzi z Assam, Dinesh Soman z Kerali, więc niejednokrotnie to samo danie przygotowywali nieco inaczej. Część przepisów udało mi się spisać, ale niestety nie wszystkie.
Tym bardziej ucieszyłam się na widok książki "Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy". Zwłaszcza, że wśród autorów widniały m.in. nazwiska Mriduli Baljekar i...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd