9 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
9788378234647
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Książka zawiera przepisy znanej autorki Lucyny Ćwierczakiewicz z dyspozycją obiadową na poszczególne miesiące.Autorka żyła w XIX wieku dlatego książka zachowuje język z tamtego okresu. Poza wszelkimi - dziś pewnie mało aktualnymi - (choćby ze względu na współczesna dietę!) zaletami porad i przepisów kulinarnych, poznajemy charakter i specyfikę żywienia naszych przodków.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2889
Octopus | 2017-04-15
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 1987 rok

Warto zaglądać do tej książki, nie tylko ze względu na przepisy, ale również ze względów poznawczych. Choć przyznam, że niektóre receptury są dla nas współczesnych zadziwiające. Można się jednak rozmarzyć o przygotowaniu (z pomocą kuchcików i podkuchennych) 4 daniowego obiadu dla 12 osób...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd