rozwiń zwiń

Tatarskie ziele w cukrze czyli staropolskie słodycze

Okładka książki Tatarskie ziele w cukrze czyli staropolskie słodycze
Jarosław Dumanowski Wydawnictwo: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Seria: Silva Rerum historia
92 str. 1 godz. 32 min.
Kategoria:
historia
Seria:
Silva Rerum
Wydawnictwo:
Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Data wydania:
2010-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2010-01-01
Liczba stron:
92
Czas czytania
1 godz. 32 min.
Język:
polski
ISBN:
9788360959220
Średnia ocen

                7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako i ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca Switłana Bułatowa, Jarosław Dumanowski
Ocena 0,0
Zbiór dla kuch... Switłana Bułatowa,&...
Okładka książki The Power of Taste. Europe at the Royal Table Jarosław Dumanowski, Andrzej Kuropatnicki, Fabio Parasecoli
Ocena 0,0
The Power of T... Jarosław Dumanowski...
Okładka książki Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Ocena 6,6
Kapłony i szcz... Jarosław Dumanowski...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
8 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
3058
484

Na półkach: , , , , ,

Fascynująca historia cukru i słodyczy na polskich stołach, oparta o kilka najstarszych wydanych w Polsce książek kucharskich. Od "Compendium ferculorum..." Czernieckiego, poprzez "Modę bardzo dobrą..." po "Kucharza Doskonałego" Wielądki.

"Tatarskie ziele w cukrze..." stanowi idealny wstęp dla tych, którzy chcieliby głębiej poznać smaki Polaków schyłku wieku siedemnastego. Po więcej szczegółów proszę sięgnąć do pięknie wydanych przedruków z serii "Monumenta Poloniae Culinaria" Muzeum Pałacu w Wilanowie.

Fascynująca historia cukru i słodyczy na polskich stołach, oparta o kilka najstarszych wydanych w Polsce książek kucharskich. Od "Compendium ferculorum..." Czernieckiego, poprzez "Modę bardzo dobrą..." po "Kucharza Doskonałego" Wielądki.

"Tatarskie ziele w cukrze..." stanowi idealny wstęp dla tych, którzy chcieliby głębiej poznać smaki Polaków schyłku wieku siedemnastego....

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    25
  • Przeczytane
    9
  • Posiadam
    3
  • 2021
    2
  • Teraz czytam
    2
  • Kulinaria
    2
  • Historia XVII wiek
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Do kupienia do BG URK
    1
  • BonAppetit
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Tatarskie ziele w cukrze czyli staropolskie słodycze


Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne