Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Mama alergika gotuje. Tradycyjnie

Wydawnictwo: Edipresse
8,25 (16 ocen i 3 opinie) Zobacz oceny
10
4
9
1
8
6
7
5
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788379893287
liczba stron
224
język
polski
dodała
Różyczka

Książka Mama Alergika Gotuje * Klasycznie jest kontynuacją blogowej działalności autorki. Na blogu MAG wyczarowała już ponad 600 dań eliminując z nich główne alergeny, do których zalicza się mleko, jajka, orzechy, kakao, soję, seler czy miód. Mama Alergika radzi jak krok po kroku działać kiedy dowiadujemy się o alergii pokarmowej dziecka. Klasyka dla alergika zawiera 96 nowych przepisów bez...

Książka Mama Alergika Gotuje * Klasycznie jest kontynuacją blogowej działalności autorki. Na blogu MAG wyczarowała już ponad 600 dań eliminując z nich główne alergeny, do których zalicza się mleko, jajka, orzechy, kakao, soję, seler czy miód. Mama Alergika radzi jak krok po kroku działać kiedy dowiadujemy się o alergii pokarmowej dziecka.
Klasyka dla alergika zawiera 96 nowych przepisów bez alergenów, na tradycyjne dania kuchni polskiej. Aż 78 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu.
Książka jest odpowiedzią na pytanie „Co dziś do jedzenia przygotować dla alergika?”.
Zawiera dania, które gotujemy „na co dzień”.
Znajdują się tutaj przepisy na śniadania, zupy, dania roślinne, z owocami, z mięsem, podstawowe desery oraz niezbędne dodatki.
Mama Alergika swoją kuchnię opiera na zdrowej, naturalnej, ekologicznej żywności. Większość przepisów nie zawiera także cukru ani produktów odzwierzęcych.
Z książki mogą korzystać nie tylko alergicy, ale także weganie, wegetarianie osoby na diecie bezglutenowej. Przepisy zostały specjalnie oznakowane.
Każdy przepis został stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa, owoce czy strączki. Opatrzony jest wskazówkami odnośnie zdrowych zamienników w diecie oraz uwagami i radami doświadczonej mamy alergika.
Przepisy zawierają także adnotację od dietetyka klinicznego, z informacją o wartościach odżywczych dań.
We wstępnej części książki zostały opisane podstawowe alergeny oraz zamienniki w diecie.
Poznamy gdzie szukać wapnia, żelaza, magnezu podczas diety eliminacyjnej.

 

źródło opisu: https://mamaalergikagotuje.pl

źródło okładki: https://mamaalergikagotuje.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 27
elkazolzar | 2015-11-21
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 01 lipca 2015

Wspaniała pozycja dla alergików i nie tylko :) Polecam serdecznie. Mnóstwo ciekawych pomysłów w pieknym wydaniu :)

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Najlepszy powód, by żyć

Chyba każdy z nas, a przynajmniej zdecydowana większość, zna "Trzynaście powodów", nie ważne czy w formie książki czy serialu. Przed wami hi...

zgłoś błąd zgłoś błąd